3 Януари, 2017 14:11 1 066 0

Птичи грип в Североизточна Гърция

  • птичи грип

Вирусът е бил открит в див лебед в делтата на река Марица

Ветериналните служби в Гърция са поставени в повишена стапен на тревога, за да се предотврати пренасянето на вируса H5N1 на птичия грип от диви върху домашни птици, след като е този вирус е бил открит в див лебед в делтата на река Марица в североизточната част на Гърция.

Изследването на немия лебед, открит на 14 декември в делтата на река Марица, е показало, че птицата е починала от птичи грип, се казва в доклад на Световната организация за контрол върху здравето на животните.

Префектурата на областта Атика припомни на жителите на Атина, че е незаконно да се държат домашни птици в незатворени помещения или на открито. Домашните птици трябва да се държат в затворени помещения, за да се предотврати всякакъв контакт с диви птици, се казва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА