7 Януари, 2017 10:00 5 833 4

Свински ребърца с кисело зеле

  • свинско-
  • ребърца-
  • кисело зеле-
  • ивановден

Коледните празници вече са зад гърба ни, но месец януари е изпълнен с още хубави християнски празници. Днес е Ивановден - един от най-празнуваните именни дни в България.

По традиция днес се приготвя една от най-вкусните зимни гозби – свински ребърца с кисело зеле. И времето навън, и празникът предразполагат за тази рецепта от receptite.com:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг свински ребра

1 глава кисело зеле

2-3 бр. люти чушки

1 с.л. червен пипер

2-3 с.л. мас

1 ч.ч. зелев сок

В голяма тава се нареждат няколко реда зелеви листа, ребрата се нарязват и се нареждат върху тях. Отгоре се слага още зеле, нарязано на ивички. Така може да се наредят още няколко реда. Най-отгоре се слагат ситно нарязани люти чушки. Поръсва се с червен пипер, залива се със зелевия сок, разтопената мазнина и чаша топла вода. Покрива се с няколко цели листа и се пече в умерена фурна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    3 6 Отговор
    стига с това свинското
    много е мазно

    Коментиран от #2

  • 2 изумен

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Васичка Атанасова":

    ама свинското е с винско! Нема как, анадънмо!
  • 3 диетолог

    2 4 Отговор
    Вени мила ако искаш да те харесват мъжете а и ти да си харесваш някой части забрави за свинското ! ! ! Препоръчвам ти плодове ,зеленчуци ,вода и сурови ядки + редовен се.с !
  • 4 Любчо

    4 3 Отговор
    Венелина написа толкова изчерпателни статии за секса, от които си личеше , че авторката знае за какво става въпрос. Сега след като прочетох,че може да приготвя и вкусни манджи не ми остава нищо друго освен да си призная ,че Венелина е перфектната жена.