Коледните празници вече са зад гърба ни, но месец януари е изпълнен с още хубави християнски празници. Днес е Ивановден - един от най-празнуваните именни дни в България.
По традиция днес се приготвя една от най-вкусните зимни гозби – свински ребърца с кисело зеле. И времето навън, и празникът предразполагат за тази рецепта от receptite.com:
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 кг свински ребра
1 глава кисело зеле
2-3 бр. люти чушки
1 с.л. червен пипер
2-3 с.л. мас
1 ч.ч. зелев сок
В голяма тава се нареждат няколко реда зелеви листа, ребрата се нарязват и се нареждат върху тях. Отгоре се слага още зеле, нарязано на ивички. Така може да се наредят още няколко реда. Най-отгоре се слагат ситно нарязани люти чушки. Поръсва се с червен пипер, залива се със зелевия сок, разтопената мазнина и чаша топла вода. Покрива се с няколко цели листа и се пече в умерена фурна.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Васичка Атанасова
много е мазно
Коментиран от #2
18:08 07.01.2017
2 изумен
До коментар #1 от "Васичка Атанасова":
ама свинското е с винско! Нема как, анадънмо!19:50 07.01.2017
3 диетолог
20:01 07.01.2017
4 Любчо
22:41 07.01.2017