8 Януари, 2017 09:27 4 408 1

Кулинарни трикове за успешни и вкусни ястия

  • техники-
  • трикове-
  • ястия-
  • месо-
  • сладкиши-
  • тесто

С тези кулинарни хитрости боравят ежедневно професионалните готвачи. Ние ще ви запознаем с тях за по-бързо приготвяне на любимите ви ястия. За много домакини приготвянето на ястия е специален ритуал, в който те умело използват своите умения и тайни.
За да се получи наистина вкусно ястие, трябва да се знае точно в какъв ред да се добавят съставките и как да се обработват. Отстрани всичко това може да изглежда много просто, но в действителност хубавото ястие изисква от готвача много умения и знания.Предлагаме ви да попълните вашите кулинарни знания с някои хитрости. Тези прости и ефективни съвети биха могли да ви помогнат много в кухнята, според blitz.bg.

17 кулинарни техники за най-успешните и вкусни ястия

1. Накиснете лука в студена вода за 15 минути, преди да го добавите към салатата. Така той ще загуби горчивината и вкусът му ще бъде много по-мек.

2. Преди да заври кафето, добавете щипка сол и същото количество канела. Напитката ще придобие специален вкус и аромат! Можете също така да добавите изсушена и смляна кора от лимон или портокал.

3. Добавяйте към салати и други ястия едра готварска сол. Това ще подобри вкуса на храната и ще я направи по-полезна за здравето.

4. Посолявайте салатите в последния момент преди сервиране. Салатата от пресни зеленчуци ще бъде още по-вкусна, ако добавите към нея щипка захар.

5. Най-простата тайна за перфектна торта: количеството на брашното, яйцата, маслото и захарта за тестото трябва да бъдат еднакви (в грамове).

6. Винаги добавяйте сол към всяко тесто, дори и ако е предназначено за сладкиши. Една щипка сол ще подобри значително качеството на тестото: изделията ще запазят по-добре формата си, ще бъдат устойчиви и ще придобият по-богат вкус.

7. Перфектният омлет е по-добре да се приготви не само с масло, а също така и с добавяне на вода. Разбийте яйцата в загрят тиган. Когато белтъкът започне да се запича, добавете в тигана малко вода. Омлетът няма да прегори, а вкусът му ще стане по-нежен. Освен това, ястието приготвено по такъв начин ще бъде по-полезно.

8. Балсамовият оцет е отлична подправка за зеленчукови салати, италианска паста и прекрасна марината за месо. Но той може да се добавя не само в тези ястия. Опитайте се да приготвите следния десерт. Вземете ягоди, поръсете ги с пудра захар и капнете няколко капки от ароматния оцет. Ще се получи необичаен и невероятно вкусен десерт. Не се страхувайте да експериментирате и с други плодове, които също се съчетават добре с балсамов оцет.

9. Добавяйте към каймата галета вместо хляб. Така кюфтетата ще бъдат по-сочни и вкусни.

10. Ако парчетата месо преди пържене ги попиете с кухненска хартия, то получаването на апетитна и хрупкава златиста коричка е гарантирано.

11. Винаги добавяйте малко алкохол при печене: водка, ром, бренди, и т.н. С този трик тестото ще е хрупкаво и ароматно.

12. Ако не ви харесва вкуса на обичайния варен или печен фасул , опитайте се да го сварите в бира. Добавете към него запържено месо и зеленчуци, така фасулът ще стане изключително вкусен.

13. Намажете месото с горчица 2-3 часа преди готвене, след това то ще бъде по-сочно и меко! Също така можете да поръсите месото със сол един час преди готвене, да го оставите да престои така и след това да го изплакнете със студена вода.

14. Опитайте се да добавите щипка сода за хляб в охладилия се, горчив чай. Също така, добавете лимон, мента и канела. Тази охладена напитка е идеална за горещите летни дни. Содата омекотява горчивината, но освен това помага и за прочистване на бъбреците.

15. Винаги измивайте и подсушавайте ножовете веднага след употреба. Така острието ще остане остро по-дълго.

16. Содата перфектно омекотява жилавото месо. Поръсете парчета месо със сода и ги оставете за 15 минути, след това ги изплакнете добре със студена вода. Полученото ястие ще бъде с деликатен и нежен вкус!

17. За да се подобри вкусът на готовото ястие и да се поддържа температурата му, сервирайте топлото ястие в загрята чиния, а студеното – в съд, който преди това е охладен в хладилника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    0 0 Отговор
    Забравили са 18-я съвет,да се слага от ,,оная,, лютеница.