Last news in Fakti

8 Януари, 2017 18:00, обновена 3 Юли, 2022 16:46 1 588 2

Работещата майка е невероятна майка

  • майка-
  • работеща-
  • вина-
  • стрес-
  • деца

6 причини да се чувствате перфектно в ролята на работеща майка

Забравете за чувството си на вина, че не се грижите достатъчно за детето си, защото ви се налага да работите. Ето шест причини, които доказват обратното, твърди woman.hotnews.bg:

1. Стресът е изненадващо по-малък

Изненадващо, но факт. Може да ви звучи абсурдно, но многобройни проучвания съобщават, че майките, които работят, не са особено вдъхновени от това, но стресът, който изпитват е далеч по-малък от този, който изпитват майките, на които се налага да стоят до децата си по цял ден. Според изследванията вторите са по-склонни към състояния като депресия и тревожност.

2. Вашият партньор взима дейно участие при отглеждането на детето

Фактът, че ходите на работа, е картбланш да обсъдите с партньора си възможността за съвместяване на отговорностите и грижите спрямо детето. Докато вие сте на работа например, той може да го изкъпе, нахрани или заведе на разходка, и обратното.

3. Децата се социализират по-лесно

Фактът, че отсъствате по-често от дома, дава възможност на детето да се социализира и да контактува с повече хора – било то с останалите членове на семейството, с детегледачката или с децата от яслата. Така че, спрете да се самообвинявате. Целунете вашето дете на раздяла и бъдете спокойни, че всичко, което правите, е за негово добро.

4. Участвате във финансовия бюджет на семейството си

Според изследвания много майки, които гледат децата си у дома, изпитват вина, че не могат да се грижат за доходите на семейството. Освен това фактът, че работите, ви дава възможност да отделите мъничко средства и за лични глезотийки като например да отидете на маникюр или да се погрижите за състоянието на кожата си, а защо не да си купите и някоя нова рокля.

5. Вие наистина сте невероятна майка

Проучвания сочат, че работещите майки полагат повече усилия както на работното място, така и при отглеждането на своето дете. Това е така, тъй като те са напълно наясно с двойната си ангажираност, което от своя страна се явява стимул да полагат по-голямо старание при изпълнение на всяка една задача от личен или професионален характер. Те също така са и по-амбициозни и отговорни – качества, което неминуемо рефлектират и върху техните деца. Е, как да не сте невероятна майка!

6. Имате причина да изглеждате добре

Доказано е, че майките, които се отдават изцяло на майчинството си в компанията на своето дете, трудно намират време за поддържане на външния си вид. Когато обаче са ангажирани и ходят на работа, те няма ка да не отделят няколко минути пред огледалото. Безспорно, едно отиване до офиса винаги е идеална причина да се погрижите за вашата визия и женско самочувствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    1 1 Отговор
    факт е че сега доста жени издържат мъжете си
    а те са детегледачки

    Коментиран от #2

  • 2 гощо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Васичка Атанасова":

    Само глупости дрънкаш!!!!! Как само на тебе ти е известно това,как не съм чувал такова нещо?!?!? Много ви се иска в А група,ма там без топка не пускат!?!