Last news in Fakti

14 Януари, 2017 02:06 5 927 7

Ползите от консумацията на различните видове месо

  • месо-
  • ползи-
  • здраве

Благодарение на тенденцията повече хора да стават вегани и вегетарианци, идеята за ядене на месо все по- бързо намалява. Повечето хора смятат, че зеленчуците и плодовете са достатъчни когато става въпрос за ежедневните хранителни нужди, както и че растителния протеин е по- полезен от животинския. Foodpanda, подбра няколко ползи от яденето на различни видове месо, които допринасят за осъществяване на жизнено важни метаболитни функции.

Агнешко- това е най- богатото на протеини месо. Протеините помагат за цялостното благосъстояние, изгражда телесните тъкани, произвежда антитела, които защитават организма от инфекции. Агнешкото, а и другите видове месо, съдържат всички неизменими аминокиселини.

Черен дроб- Той е с най- голямо насищане на желязо, цинк и селен. Желязото помага при формирането на хемоглобина, който пренася кислород до различни части на тялото. Цинка помага при образуване на тъканите и обмяна на веществата, а селена изгражда мазнините и химикалите в тялото.

Свинско месо- То съдържа много витамини А, B и D. С консумацията на свинско месо насърчавате доброто зрение, здрави зъби и кости, както и състоянието на централната нервна система и психичното ни здраве. Друга голяма полза е поддържането на здравето на кожата.

Пилешко месо- Той е най- чистото месо, с ниско съдържание на мазнини. Подходящо е при диети и здравословно хранене. Не съдържа въглехидрати и е с малко наличие на калории. Пилешкото месо влия върху стреса, с който се сблъскваме ежедневно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васичка Атанасова

    2 4 Отговор
    хранех се със свинско всеки ден
    задръстих си жлъчката с холестеролови камъни
    появиха ми се и шипове по вратът
    няма вече чисто месо
    всичко е химия
  • 2 НЯМА ТАКИВА

    2 5 Отговор
    1. В месото се съдържат само 35% хранителни вещества. В растенията – 90%. За разлика от растителната храна в него има малко витамини, въглехидрати и минерални вещества, които при варенето се разрушават и преминават в неусвояема форма. За преработването на месото на човешкия организъм са нужни много енергия и време. Така коефициентът на полезното действие на месната храна е мнго малък.
    2. Мнението, че месото съдържа незаменими за разлика от другите продукти аминокиселини, е грешно. Всичките необходими на организма аминокиселини от тази група се синтезират от полезната микрофлора в дебелото черво, ако тази микрофлора се храни достатъчно с целулоза и не е погубена от дрождите на хляба, които предизвикват дисбактериоза.
    3. Потребителите на месото твърдят, че в него се съдържа витамин В12, който липсва в растенията. Този витамин обаче се съдържа също в покълналата пшеница и също може да се изработи от здравата микрофлора на червата.
    4. Месото съдържа чуждородни за нашия организъм белтъчини, които потиска полезната микрофлора, предизвикват дисбактериоза и внасят дисхармония в системите в организма, върху неговата способност да се саморегулира и самовъзстановява, водят до пренапрежение и изтощаване на адаптационните резерви и до рак.
    5. Месото силно закислява вътрешната среда в организма, което потиска азотофиксиращите бактерии в дихателните пътища; по-малко азот се усвоява от въздуха; следователно се увеличава потребността от храна, което води до затлъстяван

    Коментиран от #6

  • 3 НЯМА ТАКИВА

    2 5 Отговор
    6. Излишното количество белтъчини и пуриновите вещества, които се съдържат в месото, образува в организма много киселинни остатъци – пикочна киселина, която зашлакова и отравя организма. Киселинните отпадъци на месото, както и захарта, изделията от бяло брашно, се свързват и се неутрализират с органичния калций от костите; повишава се тяхната чупливост (остеопороза), възниклат болести на ставите – ревматизъм и артрит, и на зъбите.
    7. Месото е силно замърсено с гнилостни бактерии, които се появяват веднага след убиването на животното, голяма част от които са устойчиви на термична обработка, с трупни отрови, тъй като до употребата на месото често минават седмици, и яйца на глисти. Продуктите от некробиозата, които се съдържат в месото, по своето действие приличат на стрихнина. Освен това месото на убитото животно е зашлаковано от много вредни хормони, които организмът му отделя, когато го водят на смърт. Често за ускоряването на растежа на животните и за лечението им вкарват канцерогенни препарати. А колко нитрати, хербициди и инсектициди попадат в организма на животните заедно с храната, а след това попадат в нашия организъм?
    8. Месото съдържа много екстрагени вещества, които прекомерно възбуждат апетита, което води до преяждане.
    9. За преработването на месото трябват 6-8 часа (за зеленчуците – 4 часа, за плодовете – 1 час); до следващото хранене месото не е успяло да се преработи напълно и частично започва да гние; често на следващото хранене се приемат
  • 4 НЯМА ТАКИВА

    2 4 Отговор
    несъвместими продукти, което още повече усилва гниенето. Гниещото непреработено месо, а също яйцата и млякото, отделят метан, който разрушава витамин В3, в резултат на това (без този витамин) инсулинът губи своята активност и захарта в кръвта не се превръща в гликоген. Така се появява диабетът.
    10. Метанът разрушава и витамин В6, който контролира растежа на клетките, и се превръща в канцероген, който се отлага в зашлакованата подкожна целулоза в липомите, папиломите, полипите (местата на бъдещите ракови тумори).
  • 5 VMORO

    2 0 Отговор
    Ами за консумацията риба и морски дарове какво ще кажеш?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Крилья Советов

    2 0 Отговор
    А защо не уточните проблемите, свързани с рибата и растителните храни? Например, че в рибата често се натрупват тежки метали, особено живак. Или че протеините от растителен произход се усвояват трудно? Че има много вещества, които растителната храна не може да ви даде, а и тя се превърна в бизнес за милиарди. Ще кажете ли, че съвременното земеделие бълва продукция с изкуствени торове и химикали? Че същите хормони, които избягваме в месото, лесно можем да открием в продуктите от растителен произход?