19 Януари, 2017 14:59, обновена 19 Януари, 2017 15:14 2 052 1

В Германия легализираха марихуаната за медицински цели

  • германия-
  • марихуана-
  • легализация-
  • медицина

Пациентите ще могат да си купуват канабис от аптеките срещу лекарска рецепта

В Германия легализираха марихуаната за медицински цели - 1
Снимка: БТА/АР

Германия легализира консумацията на марихуана за медицински цели, информира "Дойче Веле". Въпросът бе обект на разгорещени дискусии в страната от дълго време насам.

В четвъртък (19.01) представителите на германския парламент гласуваха единодушно "ЗА" легализирането на медицинския канабис.

Марлен Мортлер, правителствен комисар по наркотиците, лобира за разрешението пациенти да си купуват канабис от местните аптеки с предписана лекарска рецепта..

"Това е голямо допълнение за пациенти, чакащи го от много време", заяви Мортлер.

Лекарите отдавна твърдят, че марихуаната помага на хора с ракови заболявания. Лекият наркотик е полезен при гадене след химиотерапия. Вярва се, че помага при липса на апетит и загуба на килограми при пациенти с различни видове тумор. Канабисът облекчава и симптомите на множествената склероза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 420

    9 1 Отговор
    Да четат и БГ депутатите олигофрени, и в частност ония кокаиноман Москов. Трябваше отавна да е легално,както употребата така и производството и продажбата на Канабис!