25 Януари, 2017 17:00 2 231 4

Защо да имате второ дете

  • майка-
  • две деца-
  • второ дете-
  • бременност
Защо да имате второ дете - 1
Снимка: Shutterstock

С две деца е по-лесно - колкото и абсурдно да звучи, истина е. Две деца се контролират по-лесно от едно. Майките, родили второ дете, споделят, че имат повече време отколкото при първия си отпуск по майчинство, намират повече време за игра с децата и се справят много по-добре с ежедневните задачи. По време на второто майчинство повечето майки успяват дори да спят повече.

Най-вероятно причината за това е натрупаният опит с първото дете, който е от голяма полза. Той позволява на майките да планират по-добре дневния си график, имайки представа за нуждите на бебето и детето. Майката вече е наясно в различните видове плач и е знае кога как да реагира и действа, вместо да се паникьосва от най-малкото промрънкване на бебето. Тя може да различи кога бебето плаче, защото е гладно или болно, и да действа разумно и обмислено.

Освен това по-голямото дете понякога помага на майка си, а по-малкото повтаря онова, което първото вече е научило и прилага в ежедневието. Друго улеснение е, че от първото дете са останали дрешки, играчки и всякакви други неща, необходими за бебето и не се притеснявате за това какво трябва да се купува и да отделяте значителни средства.

Втората бременност минава по-лесно и обикновено раждането е по-кратко, а и жената вече знае какво я очаква, затова е по-спокойна.

Вярно е, че грижите и тревогите са двойни, но и щастието е двойно повече!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Весел

    11 1 Отговор
    При първото дете - ако си изпусне лъжичката - се изварява три пъти и после чак му се дава !!!
    При второто дете - ако си изпусне лъжичката - забърсва се набързо в полата и му се дава !!!
    При третото дете - ако яде от чинийката на котето - ТО ТОВА Е ПРОБЛЕМ НА КОТКАТА , а не на майката !!!
  • 2 Бамбина

    2 1 Отговор
    Напълно вярно сега съм по майчинство с второто си дете и мога да ги потвърдя написаното на 100%.Като мога да добавя и още някой ползи и недостатъци ,но нека всяка майка ги преоткрие .
  • 3 Скептична

    1 1 Отговор
    За да се бетонирате като детегледачка/чистачка
  • 4 а ся

    1 0 Отговор
    Венелинчеее . Кажи на хората нещо по - съществено . Като например от къде пари за второ дете ? Не им давай акъл на хората колко деца да имат . Сигурен съм , че ще има и бели хора с по 3 деца .