27 Януари, 2017 18:42 2 002 0

Хитри начини за неутрализиране на грубияни

  • груб-
  • отношение-
  • гняв-
  • ядосан-
  • защита
Хитри начини за неутрализиране на грубияни - 1
Снимка: Shutterstock

Почти всеки ден се случва някой да се отнесе грубо с вас, най-често без никакъв повод от ваша страна. Това неминуемо разваля настроението и деня. Предлагаме ви няколко фрази, с които да неутрализирате грубостта, вместо обичайната реакция да заемете защитна позиция, ще се изненадате от резултатите:

„Оценявам гледната ти точка.“

С тази фраза показвате готовоност да продължите разговора, ако човекът отсреща се отнася с вас с уважение и се съобразява с чувствата ви.

„Смятам да прекратя този разговор веднага.“

Използвайте тази фраза, когато усещате, че сте напът да избухнете. По този начин няма да съжалявате за думите, изречени в спорния момент.

„Какво очакваш да постигнеш с това?“

Задаването на подобни въпроси е ефективно в ситуации, в които някой се опитва да ви постави в неудобна позиция или нарочно иска да ви ядоса. С помощта на такива въпроси ще превърнете всеки разговор в нормален диалог, посветен на противоречиви гледни точки.

„Ти си прав.“

Ако наистина смятате, че има известна истина в думите на събеседника ви, кажете му го. По този начин ще съкратите диалога и дискусията ви няма да се превърне в караница.

„Нараняваш ме с тези думи.“

Кажете директно на другия какво точно не харесвате в думите му. Така ще се предпазите от груби коментари за в бъдеще.

„Благодаря.“

Ако отговорите на грубостта с магичната фраза "Благодаря", ще покажете на другия, че не сте ядосани. Грубостта и гневът са признаци на незрялост. Вашият учтив отговор означава, че вие признавате грубостта на другия и не й позволявате да ви засегне.

„Обичам те.“

Ако видите, че ваш любим човек е изпаднал в лошо настроение и е решил да си го изкара на вас, припомнете му, че го обичате. Ще се изненадате от това колко бързо ще промени грубото си отношение към вас.

Смейте се.

Когато отговорите с искрен смях на нечия грубост, определено ще поставите другия човек на мястото му. Това е реакция, която човекът отсреща изобщо не очаква. Това ще го накара или да си тръгне набързо, или да осъзнае абсурдността на поведението си и ще ви се извини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА