Last news in Fakti

26 Януари, 2017 21:35 3 783 2

Няколко лесни за хващане симптома на диабета

  • симптома-
  • диабет-
  • уриниране-
  • жажда-
  • изтръпване-
  • захар

Никой от нас не се разболява от диабет изведнъж. Много преди това тялото ни започва да праща сигнали, че нещо не е наред. Ето и някои от симптомите за това заболяване:

1) Изтръпване на ръцете или краката – месеци преди да се появи диабета, хората започват да усещат изтръпване в крайниците. Причината е, че кръвта е пренаситена с глюкоза, която не може да обработи. Появяват се и други симптом като болка, сърбеж, мравучкане и др.

2) Честа жажда – Тялото изпитва нужда от вода, за да разреди глюкозата. Тялото става дехидратирано, устните са сухи. Не оставайте с впечатление, че всички напитки могат да утолят жаждата ви. Пийте чиста, филтрирана вода.

3) Честото желание за уриниране – щом пиете много вода, то и ще ходите по-често до тоалетната. Когато бъбреците са пренатоварени заради борбата с излишната глюкоза, те теглят допълнително вода от кръвта, за да я разрежда. Това предизвиква честа нужда да ходим до тоалетната, след което отново да пием вода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    2 0 Отговор
    Познавам едно семейство страстни пушачи - пушат навсякъде - в колата, вкъщи и децата им са недъгави а едното вече е с диабет, пушенето успива мозъка и той не може да контролира добре органите, ракът също се дължи на това

    Коментиран от #2

  • 2 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1111":

    А сърдечните хирурзи твърдят,че 80% от тези дето лягат на операционната маса ,за стендове, байпаси,пред-инфарктни състояния ,са дългогодишни заклети пушачи. И моя дядо пушеше рязан тютюн , и живя до 95г. ,в пълна кондиция. И изпиваше по две бъчви вино,годишно. Пийте по една две чаши ,хубаво червено вино ,вечер преди лягане,НАЙ МОЩНИЯТ АНТИ-ОКСИДАНТ, И БОРЕЦ С ХОЛЕСТЕРОЛНИТЕ ПЛАКИ. И ,ако може не пушете.