Last news in Fakti

27 Януари, 2017 10:00 5 580 2

Шшшт! Това е тайна!

  • тайна-
  • история

Кои са нещата, които трябва да пазим в тайна?

Шшшт! Това е тайна! - 1
Снимка: Shutterstock

Чуваме толкова често как трябва да сме открити и откровени, но трябва да знаем и къде да поставим границата. Затова мъдреците ни предупреждават, че има някои неща, които е по-добре да се държат в тайна.

1. Най-важното, което не трябва да разкриваме на всеки са бъдещите ни планове. Премълчавайте до тогава докато планът ви не е реализиран. Не всички наши идеи са идеални. В повечето случаи, в тях има много слаби места, по които лесно може да се атакува и това да провали нещата.

2. Друго, което препоръчват мъдреците, е да не се споделят тайните за нашата благотворителност. Благото дело е голяма рядкост в този свят, и именно затова то трябва да се пази като зеницата на окото. Не се хвалете за добрите си дела. Гордостта веднага ще види и ще отнеме всичко добро, което е дошло в резултат на тази благотворителност.

3. Мъдреците не препоръчват и да говорите за своята аскетичност. Не разказвайте наляво и надясно за вашите ограничения в храненето, спането, сексуалните отнешения и т.н. Ограничението носи полза само ако се съчетае и с емоционалната съставка.

4. Нещо, за което трябва да се мълчи е мъжеството и героизмът, които проявяваме. Някои се изправят срещу външни изпитания, а някои срещу вътрешни. Външните изпитания са видими, затова за тях хората получават награди, но преодоляването на вътрешните изпитания никой не забелязва, затова и за тях няма награди.

5. Не си струва да се хвалим и с духовното знание. То има различни нива и трябва да се разкрива само при достигане на определено ниво на чистота на съзнанието. Основната грешка на начинаещият носител на истината е желанието да сподели постигнатото духовно знание, което вместо да донесе добро, само ще обърка и уплаши другите.

6. Не е задължително да споделяме с другите и да говорим за семейните си конфликти. Запомнете: колкото по-малко говорите за проблемите в семейството, толкова по-здраво и по-стабилно ще бъде то. Конфликтът е просто освобождаване от негативната енергия, която се натрупва в процеса на общуването. Често, той е нещо полезно.

7. Не обсъждайте лошите думи, които са били чути от някого. Може да си изкаляш обувките на улицата, а може да си изкаляш съзнанието. Човек, който връщайки се вкъщи, разказва всичко, което е чул на улицата, по нищо не се отличава от човекът, който се е прибрал с кални обувки и не ги е събул, влизайки вкъщи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    0 0 Отговор
    Е ми добре,ще си траем вече!!!
  • 2 Ядеитн

    3 0 Отговор
    Хората са го казали - лявата ръка да не знае какво прави дясната!