Last news in Fakti

29 Януари, 2017 11:00 5 691 3

13 неща, на които силните хора казват "Не!"

Спазвайте следните стъпки, за да бъдете силни

13 неща, на които силните хора казват "Не!" - 1
Снимка: Shutterstock

Емоционално интелигентните хора имат здравословни навици. Те управляват своите емоции, мисли и поведение по начин, който ги води към успех в живота. Вижте как мислят и живеят те според един от най-добрите психотерапевти, които работят в сферата.

1. Не губят време в самосъжаление. Напротив – те се чувстват отговорни за ролята си и осъзнават, че животът невинаги е лек и справедлив.

2. Не губят своята сила. Те не позволяват на другите да ги контролират или да властват над тях. Те никога няма да кажат: „Моят шеф ме кара да се чувствам зле“, защото осъзнават, че те контролират собствените си емоции и начина, по който реагират.

3. Не се страхуват от промяната. Те не избягват промяната, напротив – гледат на нея положително и обикновено са гъвкави и адаптивни.

4. Не губят енергия за неща, които не зависят от тях. Няма да чуете такъв човек да се оплаква, че са му загубили багажа или, че трафикът е силен, например. Тези хора се фокусират върху нещата, които могат да контролират. Те осъзнават, че понякога единственото нещо, което могат да контролират, е собственото си поведение.

5. Не се стремят да се харесват на всеки. Емоционално стабилните хора нямат необходимост да угаждат на всички и не се притесняват да кажат „не“ или да говорят, когато е необходимо.

6. Не се притесняват да поемат разумен риск. Те няма да поемат безумен или глупав риск, но нямат проблем да рискуват обмислено. Те обикновено прекарват доста време за измерване на риска и очакваните ползи, преди да вземат голямо решение. И имат пълна яснота за потенциалните загуби, преди да пристъпят към действие.

7. Не живеят в миналото. Емоционално стабилните хора не се разкайват за миналото и за това, как нещата биха могли да се случат различно. Те се учат от него, живеят в настоящето и имат планове за бъдещето.

8. Не допускат един и същи грешки. Те поемат отговорност за своето поведение и се учат от грешките в миналото си. Тези не само се опитват да не допускат същите грешки, но се стараят да вземат по-добри решения в бъдеще.

9. Не завиждат на успеха на другите. Тези хора имат способността да приемат и да се радват на успеха на другите. Те не завиждат и не злословят, ако някой ги превъзхожда. Напротив – те осъзнават, че успехът е резултат от усърден труд и те са готови на него, за да увеличат шансовете си за успех.

10. Не се предават след първия си провал. Емоционално силните хора осъзнават, че провалът не е причина да се предадеш. Напротив – той е възможност да израснеш и да станеш по-добър. Тези хора продължават да опитват, докато не постигнат целта си.

11. Не се страхуват от самотата. Емоционално силните хора нямат проблем да бъдат сами и не се страхуват от тишината. Напротив – те знаят как да се наслаждават на собствената си компания и не са зависим от другите, за да се забавляват или да чувстват щастливи.

12. Не мислят, че светът им е длъжен с нещо. Те не са родени с чувството, че другите ще се грижат за тях или че светът трябва да им даде нещо. Те знаят, че са отговорни за своята съдба и търсят възможности съобразно своите качества.

13. Не очакват незабавни резултати. Вместо това те използват своите умения и време по възможно най-добрия начин и осъзнават, че истинската промяна изисква време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кити

    8 1 Отговор
    Няма човек, който да е в състояние да отговори на всичките 13 точки. В един момент си един, в друг - друг.
  • 2 Гост

    1 2 Отговор
    Все едно са писали за мен. Интересно.
  • 3 Кити

    0 0 Отговор
    13 от 13+++ други 3