Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 11:05 2 164 0

Домашен диетичен деликатес

  • деликатес-
  • колбас-
  • пилешко
Домашен диетичен деликатес - 1
Снимка: Shutterstock

Ако харесвате вкуса на шунката, салама и другите колбаси, но искате да си спестите вредите, до които води консумирането им, можете да си направите домашни. Рецептата за този диетичен колбас е подходяща дори на деца. Той се приготвя от пилешко филе и е много по-здравословен от всички подобни, които се предлагат готови в магазина, пълни с консерванти, оцветители и други подобни. Освен необходимите продукти за приготвянето му, ще ви е нужен блендер и обикновени порцеланови чаши. Ето и рецептата:

Необходими продукти:

500 гр пилешко филе
400 гр прясно мляко
1 яйце
2 супени лъжици нишесте
6 скилидки чесън
2 чаени лъжички сол
1/2 чаена лъжичка захар
1/3 чаена лъжичка черен пипер
1/3 чаена лъжичка кориандър
1/3 чаена лъжичка кардамон
1/3 чаена лъжичка индийско орехче

Начин на приготвяне:

Нарежете филето и го смелете в блендер на паста. На части излейте прясното мляко при него. Добавете подправките, солта, захарта и нишестето. Добавете яйцето и смления чесън. Смесете всичко. Трябва да получите хомогенна смес с бял цвят.

Намажете с маслото чашите и ги напълнете с каймата, която трябва да заема 4/5 от техния обем. Внимателно увийте чашите с фолио. Напълнете голям съд с вода. В долната част можете да поставите парче плат. Когато водата се загрее, сложете чашите с месо.

Водата трябва да стига до около половината на чашите. Оставете да заври и варете още 40 минути. Когато чашите се охладят, извадете колбаса.

Вече имате натурален и вкусен продукт. Така приготвеният деликатес може да се запържи преди сервиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА