6 Февруари, 2017 02:45 2 089 0

Навици, които увреждат зрението

  • зрението-
  • витамини-
  • упражнения-
  • навик-
  • очила-
  • неправилен начин на живот

Много от нас се опитват всеячески да се преборят с проблемите с очите. Някои консумират много плодове и зеленчуци, използват на хранителни добавки, витамини, минерали, други носят очила с антирефлексни стъкла, трети залагат на различни упражнения и техники.

Истината е, че около 80% от заболяванията на очите са свързани с неправилен начин на живот. Това означава, че този процент може да бъде сведен до минимум, ако поне опитаме да обърнем внимание на следните фактори:

1. Не търкайте очите си – търкането е опасно поради няколко причини – натискът, който оказвате върху очната ябълка може да увреди повърхността, същевременно могат да влязат микроби, които да доведат до възпаление.

2. Не работете на смесена светлина – тя е дори по-вредна от изкуствената.

3. Използвайте само качествен грим – сенките за очи, спиралата, моливите с изтекъл срок на годност, които дамите ползват, също пренасят бактерии и увреждат кожата. Освен за срока на годност, важно е да се провери качествен ли е наистина продукта. Необходимо е да следите и за хигиената на четките – мийте ги най-малко веднъж в седмицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА