8 Февруари, 2017 11:00 4 049 3

Трите лесни правила на успеха

Успехът се дължи на едва 3 простички правила

Трите лесни правила на успеха - 1
Снимка: Shutterstock

Какво е общото между успешните компании? Какъв модел трябва да следваме, ако искаме да създадем бизнес за милиони? Тактиките, стратегиите и методите са безбройни, но според анализаторите на Deloitte величието и славата се коренят в следването на три простички правила.

Извличането на тези привила се е случило е в резултат от проследяването на дейността на хиляди компании по цял свят и отсяване на най-успешните. Какво е общото между тях и какво стои в основата на техния изключителен успех? Звучи невероятно, но многобройните и разнообразни решения, които вземат всички тези велики компании, са подчинени на три елементарни правила:

1. По-добри вместо по-евтини. Заложете на конкурентни предимства, различни от цената. Определете онова нещо, което е уникално за вашата компания или за вас като личност и поставете фокуса върху него.

2. Приходите преди разходите. Приоритет трябва да е увеличението на приходите, а не намаляването на разходите. Не се опитвайте да измислите своеобразни начини за пестене, а намерете нови начини да изкарате пари.

3. Няма други правила. Ако решите да променяте нещо, следвайте Правило №1 и Правило №2. Лесно, нали?

Анализаторите на Deloitte нямат представа дали лидерите на тези компании осъзнато прилагат въпросните правила или се осланят на интуиция, но са категорични, че те гарантират постигането на изключителни бизнес резултати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил емилов

    0 1 Отговор
    Глупости не факти купувах кафе на 13 лв сега купувам същото кафе на 7.50 но от друг доставчик на кое по точно да наблегна може би на разликата или на вашите факти
  • 2 Търговец

    2 0 Отговор
    Явно си бил много бос в търговията, щом си купувал толкова скъпо ...
  • 3 ЛАЙК

    0 0 Отговор
    Има се предвид да направиш нещо по-качествено и да го продадеш по-скъпо,а не да работиш на конвейр т.е. да наблегнеш на качество,а не на количество.А за правило 2 се има предвид,че трябва да се откриват нови низши за печелене на пари,а не да се правят нови и нови икономий от всичко по-малко необходимо.Но това в българия не е много работещо при наща икономика.В България се печели като се продава нещо на ниска цена и по този начин се вдигат продажбите и оборота и така и печалбата.Или пък се продава нещо на много висока цена и се разчита на по- малко продажби но на по-висока надценка.