Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 02:31 1 361 1

Две Кайли-та в спор за име

  • миноуг-
  • дженър-
  • търговска марка-
  • спор-
  • съд

Кайли Миноуг и Кайли Дженър се опитват да регистрират името си като търговска марка

Две Кайли-та в спор за име - 1
Снимка: БТА/АР

В люта битка влязоха певицата Кайли Миноуг и риалити звездата Кайли Дженър, след като втората се опита да регистрира името „Кайли“ като нейна собствена търговска марка. Американското Бюро за патенти и марки ѝ отказа да го направи, след насрещен иск, подаден от страна на австралийската певица, съобщават американските таблоиди.

Така красавиците влязоха в битка за авторски права над това име. По-късно Дженър поиска от организацията да го впише като търговска марка, за да бъде използвано с рекламни цели. Кайли Миноуг и екипът ѝ веднага реагираха с аргумента, че певицата е „международно известен изпълнител, активист в борбата срещу рака на гърдата, позната по цял свят като „Кайли“.

„Госпожица Дженър е второстепенна личност от телевизионното риалити шоу „Keeping up with the Kardashians“, с поддържаща роля на своите доведени сестри Ким, Клоуи и Кортни. Тя е активна в социалните медии, където фотографският ѝ ексхибиционизъм и публикации предизвикаха критика от организацията за защита на правата на хората с увреждания и афроамериканските общности“, пише в документа от екипа на певицата.

Бюрото отхвърли молбата на Кайли Дженър. От друга страна 19-годишната звезда в социалните мрежи обжалва решението и поиска от службата да го преразгледа.

Въпреки това шансовете не са в нейна полза, след като 48-годишната австралийска попзвезда притежава правата за уеб домейна www.kylie.com.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    3 0 Отговор
    Е това правят риалити форматите!!!! Никому не известни хора стават популярни с НИЩО?!?!? Тука си имаме Златки два броя май бяха,някакви други селяндури и кокошки готови да си покажат циците и т.н. Да не забравяме Николетка и тя е известна с известноста си,че опитва да мине през всякакви футболерчета и подобни бъламурници забогатели лесно и нямат акъл!?!?!