Last news in Fakti

10 Февруари, 2017 04:30 1 570 3

Първородните деца са по-умни

  • деца-
  • семейство

Британски учени установиха, че първородните деца в семейството са по-умни от останалите си братя и сестри, след като провели с тях тестове за интелигентност, съобщава в. "Метро".

Таблоидът се позовава на изследване на специалисти от университета в Единбург. Те обясняват явлението с факта, че първородните деца в семейството получават повече умствени стимули и поддръжка при развиването на уменията си от страна на родителите. И това се случва още от най-ранната възраст на потомците.

Явлението обяснява и защо първородните деца в семейството получават по-големи заплати и по-добро образование на по-късен етап от живота си.

В рамките на проучването били изследвани 5000 деца на възраст до 14 години. Оказало се, че децата, които се раждали след първородния наследник, получавали по-малко умствени стимули от родителското тяло. Майките и бащите по-рядко им четели на глас, не им помагали в усвояването на музикални инструменти в същата степен, както при първородните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 0 Отговор
    Автора на статията, чел ли сте съдържанието и? Ако да, логичния извод е, че първороните деца са по-успешни и причината е че за тях са полагани повече грижи! Това заглавие как го измислихте?
  • 2 един Бял човек

    1 0 Отговор
    Това обръщение към циганите ли е?
    Когато учех ми даваха за пример учени, поети и пр., че са не знам си кое по ред дете в семейството. С други думи: раждайте по много, за да ви се роди гения, който е петото или шестото дете.
    А сега: Какво става сред белите хора?
  • 3 бай село

    1 0 Отговор
    Лелеееееее утре си слагам въжето , аз съм по прост от Бати!