20 Февруари, 2017 00:30 12 030 3

Зърната са източник на удоволствие

  • зърна-
  • оргазъм-
  • секс-
  • кърмене-
  • секрет
Зърната са източник на удоволствие - 1
Снимка: Shutterstock

Зърната на гърдите са естествена част от женското тяло и имат различни функции.Те могат да бъдат в различни цвят, форма и размер. Освен отговорната функция да служат в процеса на кърмене на бебето, те са и източник на удоволствие. В определени случаи зърната могат да служат като предупредителен знак за потенциален здравословен проблем. Прочетете няколко важни факта за женските зърна:

Размер

Размерът на женските зърна, както и на ареолите, е различен при всяка жена. Всичко е индивидуално и нормално, тъй като няма единен критерий за размер, както и при гърдите. Наддаването на тегло и забременяването могат да повлияят на размера на зърната.

Цвят

Цветът на женските зърна също е различен при всяка жена - той варира от бледо розово до тъмно кафяво. Пигментът в тази област от женското тяло зависи както от етническия произход на жената, така и от тена на кожата на останалата част на тялото ѝ. През бременността, поради хормоналните промени в тялото, цветът на зърната се променя, понякога за постоянно.

Зърната са ерогенна зона

Зърната са източник на сексуално удоволствие за много жени. Стимулацията на зърната се отразява върху центъра в мозъка, отговорен за удоволствието, по същия начин, както при стимулация на клитора и влагалището. И това може да доведе до оргазъм. За съжаление, на този вид оргазъм се радват много малко жени.

Кърменето може да нарани зърната

Голяма част от майките са се сблъсквали с неприятната действителност в началото на кърменето – болка, напукване, кървене. За тези проблеми има специални мехлеми, предварителната подготовка на зърната също помага. Но ако тези симптоми не изчезнат скоро, е необходима консултация с лекар.

Кожата на зърната не е гладка

Подутините в зоната на ареолата могат да бъдат космени фоликули, канали, мастни жлези и е напълно нормално да ги има. Но ако забележите странен обрив в тази част от гърдите си, който не отминава в рамките на няколко седмици, трябва да се консултирате с лекар.

Секрет от зърната

Нормално е да има малко секрет, изтичащ след стискане на зърното. Ако обаче от зърната ви изтича бял или кремав секрет (без да ги притискате), е необходим медицински преглед. Кървавият секрет пък би могъл да е знак за рак на гърдата. Задължително потърсете лекарско мнение при всяко нещо, свързано със зърната, което ви се струва необичайно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Този

    7 0 Отговор
    Браво Вении,ето тук ти е силата Мноого добре се справяш.

    Коментиран от #2

  • 2 Танас

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Този":

    Венито е ...неам думи...ке я напраим министър ...на сексторизмот!)))))
  • 3 Цицоман

    0 0 Отговор
    Обожавам зърната, а тези на Вени бих ги смукал до забрава