21 Февруари, 2017 13:41 2 219 0

Боя за коса, която променя цвета си според средата (ВИДЕО)

  • боя за коса-
  • цвят-
  • променя-
  • температура-
  • термохромен мастило-
  • червено

Може да звучи като научна фантастика, но този продукт е истински

Боя за коса, която променя цвета си според средата (ВИДЕО) - 1

Щеше ли да ви хареса ако косата ви можеше да променя цвета си в зависимост от заобикалящата среда? Ако идеята ви допада, то тази боя за коса е точно за вас. Да, наистина съществува продукт, който може да променя цвета на косата ви, пише в. „Мирър“.

Боята се нарича "пожар" и в зависимост от температурата на околната среда мени цвета си, преминавайки от яркочервено към черно.

Ако в офиса ви например е хладно, цветът на косата ви ще бъде тъмен, но отидете ли на някое топло и уютно място, той ще се промени, преобразявайки ви в пламенна червенокоска.

Боя за коса, която променя цвета си според средата (ВИДЕО)

Този футуристичен продукт е дело на Лорън Боукър, основател на британската козметична компания "Невидимото", който използва за направата ѝ термохромен мастило.

В интервю за списание "Форбс" Боукър обяснява: "При определена температура, една от формите на молекулата в боята е по-стабилна от друга, така че се получава реакция, при която светлината се абсорбира по различен начин и кара косата ви да сменя цвета си."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА