Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 16:37 2 007 0

Прикована към инвалидния стол претендентка за Мис Свят вдъхнови Австралия

  • инвалиден стол-
  • австралия-
  • мис свят-
  • аделаида-
  • конкурс за красота-
  • жюстин кларк

26-годишната Джъстин Кларк се надява, участието ѝ в конкурса за красота, да направи тези събития по-достъпни и справедливи

Прикована към инвалидния стол претендентка за Мис Свят вдъхнови Австралия - 1
Снимки: Инстаграм

Облечена в красива рокля с цвят на слонова кост, една млада австралийка прикова погледите на всички, по време на регионалния финал на конкурса Мис Свят, който се състоя в неделя, в южния австралийски град Аделаида.

26-годишната Жюстин Кларк влезе в историята, като първата австралийка в инвалиден стол, която се състезава в конкурса, пише местният вестник "Аделаида сега".

Въпреки, че не успя да премине напред, Клард е останала доволна от участието си, тъй като самата ѝ поява дава надежда за повече толерантност и приемственост на подобни събития.

"Искам модния подиум да бъде достъпен и справедлив към всеки, който мечтае да стъпи на него“, заяви Кларк след конкурса, която от две години е прикована към инвалидната количка.

„За някой като мен, прикован към инвалидната количка, възможността да участва в този конкурс, е нещо голямо. Аз наистина се надявам, че с участието си изпращам послание, че независимо от расата, размера или физическото увреждане — каквато и да е причината, която ви прави различени — вие сте красиви“, каза пред медиите младата австралийка, като добави: "Искам да бъда модел за подражание и да дам шанс на младите жени."

За съжаление, Кларк не успя да се класира, след като Айша Стокър и Софи Лъдброк бяха избрани да продължат напред към националния финал от конкурса, на който Австралия ще обяви своята претендентка за короната на Мис Свят.

Въпреки това тя все още има шанс за победа. Всяка от красавиците, записани в конкурса, би могла да се яви на националния финал, ако успее да събере най-много средства за местната детска благотворителна организация „Вараяти“.

"Наясно съм с трудностите, свързани с липсата на финансови възможности и аз искам да помогна на семействата, над които е надвиснал този стрес“, каза тя.

Прикована към инвалидния стол претендентка за Мис Свят вдъхнови Австралия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА