3 Март, 2017 05:44 5 137 1

5 неща, които правите погрешно от момента, в който се събудите

  • сутрин-
  • грешки-
  • неща-
  • рутина-
  • събуждане

За да подобрите нрава и производителността си, просто трябва да спрете да обновите дневния си график и да се отървете от някои вредни навици

5 неща, които правите погрешно от момента, в който се събудите - 1
Снимки: shutterstock

Хората правят изключително много грешки в своето ежедневие. Тези грешки могат да разрушат, както вашата продуктивност, така и щастието ви. Много от грешките започват още щом се събудите от сън, пише „Бизнес инсайдър“.

1. Натискането на бутона за отлагане на алармата

С това си действие вие рискувате отново да заспите и да влезете в един безкраен цикъл, от който е почти невъзможно да излезете. За да избегнете тази грешка, разберете колко часа сън на нощ ви трябват, за да сте свежи и отпочинали на сутринта и се придържайте стриктно към тях, дори ако се налага да си лягате с кокошките.

5 неща, които правите погрешно от момента, в който се събудите

2. Проверката на имейлите и съобщенията още с отварянето на очите сутрин

Според експерти, щом започвате деня си по този начин, вие рискувате да пропуснете много важни неща, тъй като мозъкът ви още не се е събудил и не може да обхване цялата информация, с която го затрупвате. За да избегнете тази грешка, трябва да изчакате поне един час, преди да отворите пощата си и да прочетете имейлите си.

5 неща, които правите погрешно от момента, в който се събудите

3. Пиенето на кафе, докато се подготвяте за работа

Между 8 и 9 часа сутринта вашето тяло произвежда големи количества кортизол, който регулира енергията ви. Приемането на кофеин преди и по време на този часови диапазон, кара вашето тяло да произвежда по-малко кортизол. Най-доброто време за пиене на кафе е след 9:30 часа сутринта.

4. Да не се закусва сутрин

Първото хранене за деня задава темпа на вашия метаболизъм и регулира нивата на захар в кръвта. Като го пропускате вие рискувате да се превърнете в изключително раздразнителна личност и то през целия ден. Освен това ще намалите концентрацията си и ще ви бъде трудно да се съсредоточите върху работата си. Диетолозите препоръчват сутрин да се закусва с неща като омлет или смути.

5 неща, които правите погрешно от момента, в който се събудите

5. Закъсняването за работа

Опитайте се да стигнете до вашето работно място възможно най-бързо. Според не едно проучване, шефовете са склонни да гледат на закъсняващите като на най-недобросъвестни и безотговорни и при оценка на работата им дават най-ниски оценки независимо дали си тръгват последни от офиса или вършат наистина добра работа.

5 неща, които правите погрешно от момента, в който се събудите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глупости

    6 0 Отговор
    Ритуал за сутришно събуждане: гордо седнал на трона, с кафенце и цигарка! Е тва е най правилното!