Last news in Fakti

4 Март, 2017 17:20 23 539 1

Ефикасно средство против молци

  • молци-
  • нафталин-
  • борба-
  • лавандула
Ефикасно средство против молци - 1

Молците могат да съсипят всичките ви хубави и плетени дрехи. В борбата с тях до скоро традиционното средство беше нафталинът, но поради специфичната му неприятна миризима, е по-добре да го избягваме и да търсим други методи да се преборим с молците.

Най-важното е първо да се определи дали те са дрешни или хранителни. Едните нападат шкафовете с храна и подправки, а другите пуловерите и палтата ни.

След това трябва да намерим гнездото им и да го унищожим. Извадете всякакви дрехи и предмети от шкафовете и гардеробите, почистете добре, изперете дрехите, дори и да нямат нужда. Не оставяйте отворени бурканите с подправки, или кутии и пликове с брашно, билки, ядки, или бисквити.

На пазара се предлагат различни препарати под формата на спрей, таблетки или ленти, които унищожават молците.

Но ако предпочитате еко способите, ето кои естествени аромати отблъскват молците - лавандула, дафинов лист, розмарин, евкалипт, карамфил, орех и лавандула. Сложете торбички пълни с листа от някое от изброените растения, или даже си направете микс от тях според личните ви предпочитания. Освен че могат да отблъснат молците, те ще ароматизират и гардероба ви.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАФТАЛИНЧО

    1 0 Отговор
    ОПРАВИ СИ НОСЪТ обонянието