Last news in Fakti

10 Март, 2017 00:30 31 178 22

Установени са три вида порно любители

  • порно-
  • любители-
  • вманиачени
Установени са три вида порно любители - 1
Снимка: Shutterstock

По последни данни през миналата година един от популярните порно сайтове е бил гледан над 4 млрд. часа от всички точки на света, което е сериозно основание да се замислим за сексуалното поведение на хората и най-вече за онанизма и навиците за гледане на порнография в интернет.

Ново проучване, на базата на анкети и статистика от порно каналите, е определило три вида любители на това "забавление" - такива, които го правят само за удоволствие, компулсивни и вманиачени.

Канадски учени провели анкета сред повече от 830 човека на средна възраст около 25 години, 70% от които жени и 80% - хетеросексуални, при почти равно разпределение на семейни, обвързани и самотни. Анкетата включвала подробни въпроси за сексуалния живот на участниците, за навиците и интереса им към порно сайтове, както и ефектът, който търсят, когато гледат.

Резултати посочват, че три четвърти от хората са в категорията на любители за удоволствие. Според собствената им преценка те включват порно само понякога, като общо за седмицата им се събират около 24 минути гледане. Най-голям дял от хората в тази категория били жените и обвързаните.

Други 12.7% - компулсивните - се характеризират с това, че за тях порнографията е обвързана с много тежък емоционален товар. Те си позволявали само по 17 минути порно на седмица и това е свързано със срам и съпреживяване.

"Вманиачени" се оказали 11.8% от анкетираните - при тях средната продължителност, която отделят за това занимание, е 110 минути на седмица, и те определно имат сериозен проблем, смятат учените.

Като цяло статистиката не е тревожна, а напротив - явно повечето хора приемат порнографията съвсем нормално и я използват като средство за развлечение и почивка.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рецидивист

    70 15 Отговор
    Като се събудя удрям една, после си удрям една под душа, после си удрям още една. Удрям една преди да изляза и на спирката може да ударя още една. Докато стигна на работа съм си ударил поне още една, обедната почивка ходя до тоалета, после за кафе и до магазина, понякога ходя до тоалета и магазина по-често ама на отиване и на връщане си удрям по една...
    Вкъщи удрям, докато не заспя, а като се събуда - еми вече писах...

    Коментиран от #2, #8, #12, #14, #15

  • 2 хксс

    57 17 Отговор

    До коментар #1 от "Рецидивист":

    да те удари някой манафф
  • 3 Бай Този

    44 2 Отговор
    Ах Вении, на порно ли обърнахме сега?
  • 4 Shmeker

    40 4 Отговор
    В България има много странно разбиране за сексуалните взаимоотношения между мъж и жена.
    Заради това и сексуалните взаимоотношения са странни...
  • 5 гощо

    55 1 Отговор
    Установени са три вида харесващи Венчето! Едните искат да я изпапкат,вторите искат да я гушкат и....мммммм и третите които са готови да се ОООженят веднага за нея!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Morgoth

    51 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рецидивист":

    При цялата тази дейност кога ти остава време за порно бре? :)
  • 9 КОРЕКТОР

    47 0 Отговор
    Да, ама на Роската статиите бяха богато илюстрирани, а тук се разчита на богатото въображение на читателите ...
  • 10 Вени е топ

    33 0 Отговор
    Венелина, Венелина, с Роската сте двойна комбина! Има той бойна карабина та вдига на Вени адреналина! Но внимавайте с аршина - туй порното голяма баламщина!
  • 11 Доколенков

    21 1 Отговор
    Три вида ли.? Аз мисля,че б бг-то са 3000.само 240 са в парламента .
  • 12 Корковата тапа

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рецидивист":

    Дрън-дрън.
    Така за една седмица ще го изтъркаш!
  • 13 Грую

    18 3 Отговор
    В България ценност е да уличиш някой в гледането на подобни неща и да го използваш за натиск , че видиш ли този човек е някой извратеняк и мизерник. Според мен порното беше интересно, когато беше забранено и се гледаше по начин, по който се вършат всички забранени неща. Сега вече не е забранено, но пък е част от живота т.е. има предлагане, но то по-скоро е нещо като технология. Навремето имаше дефицит за техника за мебели за автомобили и имаше голямо търсена , а сега има всичко , но не си купувате или поне не всички. Нещо подобно е. Ако не се обръща внимание като на възможност за компромат това явление няма да се различава от всички други "придобивки" на модерния начин на живот, от които в крайна сметка се мъчим да избягаме.
  • 14 김정은

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рецидивист":

    Голям майтап на гол дирник пада в последните 72 години.
  • 15 Манго

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рецидивист":

    Абе бате много матриал става зян....
  • 16 Куродръвчо

    15 1 Отговор
    В България порното е навсякъде където погледнеш дори и в рекламите за зъбни протези а наи вече в телевизията на Митко Пайнера там там разни бездарни курвентий дето ги спонсорират дебеловрати батковци си показват срамотиийте и се челната така че и майсторка гимнастичка може да им завиди .А иначе разпространението на порно било наказуемо ама друг път не сега .Да живее правосъдието в България и правозащитните органи.
  • 17 Pornhub

    21 0 Отговор
    Според статистиката аз трябва да съм в категория маниаци, но не се имам за маниак, за мен си е обичайно в свободното ми време да гледам порно по около половин час всеки ден, това прави около 210 минути на седмица, дори ги и надвишавам някой път. Но не се чувствам маниак, след това ако жената не е на кеф или пък ми откаже, перкам няколко чекии и всичко си идва на мястото, защото ръката не отказва никога. В това няма нищо лошо и това си е част от биологичните нужди, няма нищо срамно, пък и според учените е полезно!
  • 18 фонзи

    5 1 Отговор
    Венелина Маринова е от 3тия вид
  • 19 Огнян Георгиев

    8 2 Отговор
    Може и така да е. Но! Порно сайтовете са място, на което можеш да наблюдаваш И тенденцийте през годините в недвижимите имоти, техният интериор и екстериор /всичко е видно в клиповете/.
    Страшно много идей могат да възникнат относно подобряване качеството на живот, гледайки порно клипове "между редовете",както се казва.
  • 20 Скорпион29

    5 0 Отговор
    Според Фройд всяка форма на секс е нормална липсата на секс не е нормално пак според Фройд това е за тези които вярват на тезите на Фройд
  • 21 венци

    7 2 Отговор
    Рецидивиста,кефиш ме,бе брат!
  • 22 Алфа Ромео

    12 0 Отговор
    Я не влизам у нито една категория, щот гледам по около 700 минути седмично......