12 Март, 2017 08:20 2 370 0

Домашен лосион за тяло с цитрусов аромат

  • олио-
  • етерично-
  • масло-
  • лимон-
  • джинджифил
Домашен лосион за тяло с цитрусов аромат - 1
Снимка: Shutterstock

Тази смес от олио и вода е много по-добра от всеки лосион за тяло, тя съдържа полезни и лесни за абсорбиране от кожата съставки. За да си приготвите количество от 240 грама, ще са ви нужни приблизително 10 минути и следните съставки:

60 грама масло от сладък бадем
30 грама масло от жожоба
30 грама течно масло от карите
30 грама масло от семена на ливадниче
1 чаена лъжичка витамин Е
90 грама дестилирана вода
20 капки етерично масло от джинджифил
30 капки етерично масло от лимон
10 капки етерично масло от лайм
10 капки етерично масло от бергамот
20 капки етерично масло от портокал

Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки в пластмасова бутилка. Пластмасата е за предпочитане пред стъклото, тъй като тя абсорбира етеричните масла бавно. Освен това пластмасовата бутилка е пластична и съдържанието й може да се използва много по-лесно. Съхранявайте бутилката на тъмно място в банята, далеч от пряка слънчева светлина. Трайността на лосиона е 3 месеца.

Преди употреба разклатете добре, за да размесите съставките, след това нанесете сместа директно върху кожата. Олиото ще направи кожата ви копринено мека и гладка. Заслужава си да опитате рецептата!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА