Last news in Fakti

13 Март, 2017 20:00 7 196 2

Истината за това защо връзките в днешно време са толкова крехки

Реалността може да бъде сурова, но трябва да знаем какво губим, когато поглеждаме настрани

Истината за това защо връзките в днешно време са толкова крехки - 1

През последните години ставаме свидетели на това как хората загърбват лесно стойността и стабилността на взаимоотношенията си. Виждаме от малкия екран как ужасно много холивудски (и не само) двойки се женят и развеждат все едно е нищо. Но трябва да знаем, че ние сме създадени, за да си въздесйтваме и това е причината, поради които сме социални същества. Хората си намират най-абсурдните причини да прекратяват връзките си, но не се стараят и не работят върху това да решат проблемите вътре в тях. Тук сме изброили 11 причини, поради които виждаме толкова много разрушени взаимоотношения в модерното време, в което живеем.

1. Не сме подготвени

Често, не сме готови за компромисите, които трябва да правим, за саможертвите, за безусловната любов. Не искаме да чакаме, искаме всичко наведнъж и без много усилия. Не си поволяваме да развием чувства, а си слагаме лимит на нещата, които си мислим, че трябва да усещаме и на това кога трябва да ги усещаме.

2. Бъркаме любовта с други чувства

Прекалено често си мислим, че искаме да срещнем някой, с който да отидем на кино или на клуб, но не се сещаме да мислим за хора, които действително ще ни разбират и подкрепят в най-трудните моменти. Не искаме да живеем скучни животи и затова търсим просто някой веселяк, който да ни разсейва от реалността.

3. Засядаме в порочен кръг

След известно време, в живота ни не остава място за любов, защото сме твърде заети в преследването на материални и нетрайни неща.

4. Очакваме моментален резултат

В момента, в който се влюбим, очакваме вече връзката ни да е зряла и стабилна. Е, няма как! Зрелостта и разбирането идват едва след дълго време и много комуникация между партньорите. Зрялата и стабилна връзка се гради с времето и опита. Повечето хора днес си мислят, че няма нещо в живота, което да заслужава така ценното им време и търпение, дори и любовта.

5. Предпочитаме да си попилеем силата

Повечето от нас предпочитат да прекарат един час със сто различни човека, вместо един ден с един човек. В днешно време, съществуват мнения, че е много по-добре да срещнеш човек, вместо да го опознаеш. Ние сме алчни и искаме всичко наведнъж. Започваме връзки и ги прекратяваме в момента, в който се появи „по-добрият“ вариант – нещо по-лъскаво. Не даваме най-доброто от себе си на някого, но искаме другият човек да е най-добрата си версия за нас. Излизаме с много хора, но на колко всъщност даваме истински шанс?

6. Разчитаме твърде много на технологиите

Технологията ни сближи. Толкова сме близки, че даже ни е трудно да дишаме. Съобщения, гласови съобщения, чатове, видео разговори – всичко това заменя близката комункация. Нямаме време, което да прекараме заедно. Вече знаем всичко един за друг. Нямаме за какво да си говорим, защото всичко е на „стената“.

7. Не оставаме на едно място за дълго

Мислим си, че не ставаме за връзки и дори идеята за установяване някъде ни плаши. Не отдаваме живота си на един човек и избягваме всичко дългосрочно.

8. Станали сме сексуално „свободни“

Нашето поколение отдели секса от любовта. Първо, хората правят секс, и после решат дали искат да са заедно. Днес сексът извън брака е нещо нормално, а неща като „отворените връзки“, „приятели с облаги“ и „еднодневки“ са си част от модерния живот.

9. Разчитаме на логиката прекалено много

Хората за забравили какво е да обичаш с цяло сърце. Вече едва няколко човека се радват на този лукс.

10. Страх ни е от твърде много неща

Страх ни е от нови връзки, разочарование, емоционални рани, разбити сърца и затова не допускаме хора в живота си. Строим стени около себе си и понякога те са толкова дебели и високи, че забравяме какви дори сме самите ние.

11. Вече не ценим взаимоотношенията

Нищо не означава вече да се отръвем от някой, който ни обича. Твърде сме разочаровани от хората от миналото, които са ни наранили.

И един съвет от нас: Комуникирайте открито, както със себе си, така и с човека до вас. Говорете за връзката си и работете върху нея. Всеки един от нас носи ценност, емоции, стойност и още толкова много, което може да даде. Затова се старайте, както да давате това, което имате в себе си, така и да не се затваряте за това, което другите имат да дадат на вас. В това се крие ключът към успешните отношения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    4 0 Отговор
    Брех, другите статии дето са пълни с глупости, естествено са пълни и с коментари, обаче тук никакви! А всичко написано е толкова вярно! Особенно последния абзац.
    Говоренето е в основата на всичко - като говорите, и другите ще ви разберат, а и вие ще си изясните няшата, щото така мислите над проблените и чувате чуждата гледна точка. Взаимно си изяснавате нещата, вместо да се затваряте с грешни представи. И още нещо, понякога търсим много сложни обяснения, а то всичко се дължи на страх: страх и у нас, страх и у другия човек.
  • 2 Готин тип

    1 0 Отговор
    Взаимоотношенията са мистериозна тема за народа, да...
    Комерса завладя масите в днешно време, всеки гледа да си гони кефа, никой не ще да служи, да се променя и да прави жертви в името на любовта. Не знае, че най-ценното на тоя свят е да те обича някой.

    Разбра го един голям човек на смъртния си одър

    Отделно хората не знаят изобщо що е това Любов, изобщо не обичат...

    Не знаят, че Любовта не затваря и не ограничава, а освобождава и окриля. Че ревността НИКОГА не може да бъде любов, тя е обикновен егоизъм - любов към себе си! Любов е да се радваш щом другият е щастлив, било то и с друг човек. Мноого време има да мине, за да дозреят хората за това.