Last news in Fakti

18 Март, 2017 09:16 3 911 0

Домашен шампоан против косопад

  • шампоан-
  • косопад-
  • етерично масло-
  • витамин е
Домашен шампоан против косопад - 1
Снимка: Shutterstock

Проблем с косопада има не само за по-възрастното поколение, но вече и все повече млади хора. Това се случва поради неправилно хранене, нарушения на хормоналния баланс, тежки емоционални разстройства и неправилна грижа за косата. Причините биха могли да бъдат и в различни заболявания на косата, поради което преди да се предприеме самостоятелно лечение, трябва да се направи консултация с лекар.

Но ако нямате сериозен проблем, а просто искате да се предпазите от косопад, изпробвайте една лесна рецепта, която ще помогне за заздравяване на косъма, естествено лечение на скалпа и би било отлична профилактика при алопеция (патологична загуба на коса).

Необходими съставки

– Шампоан с неутрално Ph

– Етерично масло от розмарин

– Етерично масло от лимон

– Витамин Е капсули

Добавете в шампоана 10 капки етерично масло от розмарин и 10 капки етерично лимоново масло, както и двете капсули витамин Е.

Използвайте този шампоан при всяко измиване на косата. Нанесете с масажни движения добре разпенено малко количество от него и оставете да действа в продължение на 10 минути. След приключване на процедурата, можете да измиете косата си с топла отвара от лайка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА