Last news in Fakti

25 Март, 2017 16:58 905 0

Какъв е пътят от Лондон до Йерусалим? (ВИДЕО)

  • албум-
  • концерт-
  • tail of lions-
  • alex clare

Alex Clare ще представи на живо пред българска публика най-новия си албум — Tail of Lions

Какъв е пътят от Лондон до Йерусалим? (ВИДЕО) - 1

За почитателите на хубавата музика предстои една особено интересна среща с талантливия Аlex Clare, който ще представи на живо пред българската публика последния си албум „Tail of Lions” на 24 април.

Заглавието на албума идва от една еврейска поговорка, а парчетата са отражение на всичко, през което артистът минава в последните години. В него се преплитат лични емоции и истории, свързани с преместването му в Йерусалим и ролята му на съпруг и баща.

„Tail of Lions” хвърля светлина и върху наболели общественозначими теми, но най-вече проповядва вяра, смелост и упоритост.

Албумът е записан миналото лято на лодка в източен Лондон, заедно с неговия добър приятел от Submotion Orchestra — Chris Hargreaves. За няколко седмици те успяват да създадат „Tail of Lions” — албумът, който показва един различен Alex Clare.

Името на албума идва от еврейската поговорка „По-добре да бъдеш опашка на лъв, отколкото глава на лисица“ и синтезира онова, към което се стреми лондончанинът, приел юдаизма.

Това е третият албум на Alex Clare и включва 10 парчета, които разказват една история. Всяка песен носи послание и специфично звучене.

„Tail of Lions” изненадва с електронни, дъбстеп, соул и рок елементи, но запазва характерния музикален стил на Alex. Албумът започва с вълнуващия трак Tell me what you need, следвано от трип-хоп парчето Get real, минава през експлозивното фънк звучене на Surviving Ain't Living, драматичното Basic, за да потуши страстите с Tired from the fire и You`ll be fine, преди да завърши с агресивното и силно Open my eyes.

Всички тези парчета, както и най-големите и добре познати хитове на Alex Clare, като Тоо Close, ще чуем на живо на 24 април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА