11 Юни, 2017 20:00 3 615 1

6 истории за най-забавните възрастни хора

  • история-
  • възраст-
  • стар-
  • баба-
  • дядо-
  • забавно
6 истории за най-забавните възрастни хора - 1

Животът е кратък, така че не го взимайте твърде на сериозно. Ако срещнете някоя възрастна двойка пакостници, не се бавете и разкажете за тях, така както тези хора са направили. Тук събрахме някои от най-интересните истории, чиито главни герои са именно забавните старци.

***

Наскоро излязох от едно неуспешно интервю за работа и бях ядосан на себе си. Възрастен мъж се приближи до мен, прегърна ме и ми каза: „Синко, имаш образование, стабилен живот и се ядосваш? Аз израснах след войната и нямах нищо от това, но намерих призванието си и работа. Ще го намериш и ти. Просто си дай време. Нищо не се случва изведнъж.“ Все още се чудя как тези хора са толкова мъдри и спокойни.

***

Видях един стар мъж да се промъква зад една стара дама с букет цветя. Той закри очите й и я попита „Познай кой е?“, а тя сладко му отвърна „Моята сивокоса любов“, след което той и подари букета.
Днес срещнах възрастен мъж на около 70 в автобуса. Той отиваше на среща и носеше бонбони и цветя. Докато се возихме, той попита шофьора „Ще стигна ли до тази спирка?“, шофьорът му потвърди, а мъжът се зарадва „Добре. Любовта на живота ми ме чака там.“ Изглеждаше много щастлив.

***

Имам колега в университета, който е на 60 години, но все още иска да завърши висше образование, защото 5-годишния му внук е решил, че ще живее в Италия, когато порасне. Сега дядото учи италиански, за да научи внука си. Не е ли това истинска любов?

***

Днес видях възрастна двойка в автобуса. Жената се караше на мъжа по някаква причина, но той без грам колебание я взе на коленете си и й каза: „Обеща ми, че няма да се караме.“ Тя застина и не каза нищо повече. Не бях виждал нещо подобно до сега.

***

При фризьора съм. Той подстригваше възрастен мъж, докато жена му седеше на дивана и го чакаше. Тази двойка шумно си разменяше саркастични слова, докато жената не се обиди от нещо и избухна в сълзи. Мъжът отиде до нея, прегърна я, целуна я по бузата и й каза, че е най-красивият и ценен диамант в живота му. Истинска любов!

***

Докато бях на гости при баба и дядо, седях на масата, а дядо седеше пред мен. Баба приготвяше палачинки на печката. Тогава дядо каза: „Нека да покажем на внучка ни какво можем!“ Изведнъж баба хвърли палачинка зад рамото си към дядо, а той я хвана с чинията. Те са на 70 години и все още не са забравили как да се забавляват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.