Last news in Fakti

27 Юни, 2017 06:30 6 521 1

Как да се справим с подкожните косми?

  • подкожни косми-
  • епилация-
  • здраве
Как да се справим с подкожните косми? - 1
Снимка: shutterstock.com

Стана топло и проблемите на дамите се увеличиха. Освен новия гардероб и килограмите, сега трябва да се погрижат и за обезкосмяването. И докато на краката то не изисква кой знае колко специфична подготовка, бикини зоната е нещо съвсем различно.

Без значение дали използвате бръснач, коламаска или депилатор, врасналите в кожата косми си остават проблем, с който дамите не могат да се преборят лесно. Какво е решението разкрива дерматологът д-р Сейал Шах, експерт в клиника SmarterSkin Dermatology, Ню Йорк.

Най-лесният начин да нямате сърбежи, подутини, враснали косми, зачервявания е като просто оставите космите да растат. От естетическа и хигиенична гледна точка обаче това е недопустимо, особено в жегите!

Преди душ
„Използвайте мокра кърпа в областта на бикини зоната. Разтрийте нежно мястото с кръгови движения. Така ще подготвите кожата за бръсначката“, съветва Шах.

Под душа
„Задължително нанесете някакъв продукт за бръснене, за да омекоти кожата. Използвайте ново ножче и бръснете в посока на растежа на косъма без да натискате“, добавя дерматоложката.

След душ
След като избършете тялото си с хавлия, нанесете крем хидрокортизон, за да не се образуват враснали косми. Желателно е да има минимален досег до мястото в следващите 48 часа, така че е хубаво да намалите активностите в спалнята.

Забравете за секса веднага след бръсненето! Ако въпреки тези усилия, продължавате да се борите с врасналите косми, може би трябва да се ориентирате към лазерно обезкосмяване, съветва д-р Шах.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    0 0 Отговор
    Не се заигравайте преди душа дълго време с бикини зоната, че ще ви се обърка графика...