27 Юни, 2017 20:00 2 472 0

Тези истории доказват защо не трябва да бързаме с осъждението

  • разказ-
  • история-
  • поука-
  • доказателство-
  • живот-
  • случайност-
  • съдба
Тези истории доказват защо не трябва да бързаме с осъждението - 1

Животът е непредсказуем, така че не се изненадвайте, ако случайно се окаже, че вярванията и очакванията ви са грешни. Това е напълно нормално, въпреки че изглежда нелогично.

Тук сме събрали няколко истории, които доказват, че не всичко в света е подредено така, както ние вярваме.

Смятате ли, че външният вид е най-важното нещо при жените? Не! Мой приятел се ожени заради чувството на хумор на момичето. Тя има малки гърди, та затова постоянно носи подплънки и специални сутиени. Бяхме на плажа, когато на нея и се случи нещо изненадващо. Горнището на банския и се развърза и подпълнките и паднаха отвътре. Тя „проплака“ шеговито: „Олеле! Вятърът ми отвя сутиена заедно с гърдите!“ Приятелят ми се спука от смях! Седмица по-късно и предложи да се оженят.

***

Не давам пари на просяци. Въпрос на принцип е: Смятам, че всички те лъжат. Въпреки това, един ден видях един бездомен мъж, за който си личеше, че редовното хранене е рядкост, но пък той хранеше бездомните кучета. И не само, защото те го молеха, той сам ги търсеше, за да ги нахрани. Това ме докосна и реших да му купя храна. Сега го виждам от време на време и му помагам. Той е добър човек с изключително труден живот.

***
Синът ми се роди сляп. Известно време аз и жена ми не знаехме как да го научим да живее нормално с това. Приятел ни посъветва да го запишем на уроци по рисуване. Отначало, бяхме скептични, но след шест месеца учителката ни каза, че детето ни има талант, понеже може да нарисува нещо, което не може да види, след като го докосне. Сега неговите картини се представят по изложби и чужденци вече са купили няколко.

Каквото и да ви се случва, не се предавайте. Винаги има начин.

***

За пръв път прекарах вечерта при приятелката ми. Тя винаги е на диета, затова аз реших да похапна през нощта. Влязох в кухнята, отворих хладилника, извадих тигана и изненадващо чух ужасяващ глас зад мен: „Ядеш ли?“ Стреснах се и изтървах тигана. Обърнах се и видях огромен папагал, затворен в клетка, повтаряйки: „Ядеш ли? Ядеш ли?“ Приятелката ми стоеше в коридора и плачеше от смях. А казват, че животните нищо не разбират.

***
Мъжът ми винаги е бил лаконичен и е потискал чувствата си. Не можах да го накарам да ми каже „Обичам те.“ Приятелките ми казват, че изглежда студен. Но аз знам, че всъщност той е сантиментален мъж. Неотдавна забелязах, че носи в портфейла си оригами във формата на роза, която ми направи на първата ни среща. Той е толкова внимателен с нея и се старае да я запази цяла възможно най-дълго.

***
Купихме на сина ни китара, но никога не го бяхме чули да свири на нея. Аз съм му се карала за това много пъти: Защо му купихме инструмент, на който не свири? Вчера обаче се разболях и не се чувствах добре. Съпругът ми излезе за лекарства, а синът ми най-вероятно си е помислил, че аз също съм излязла. Той взе китарата си и започна да свири. Предположих, че го прави всеки ден. Засвири толкова красива песен, че се засрамих за това, че му се карах толкова време.

***
Започнах да се срещам с един мъж. Поканих го вкъщи, надявайки се да прекараме една романтична вечер, но се натрових със суши и прекарах цялата вечер в тоалетната. Помислих си, че с нас е свършено. Когато отворих вратата, той беше все още там. Беше си тръгнал... но 20 минути по-късно се върна с лекарства, газирана вода и лимони. Беше отишъл да търси магазин и аптека. Остана да се грижи за мен до сутринта. Държа ме в прегръдките си, докато заспя. Истинските мъже все още съществуват!

***
Омъжих се преди седмица. Миналата вечер моя приятелка остана да спи вкъщи. Събудих се посред нощ от гласове. Мъжът ми не беше в леглото, когато го чух да казва: „Тя няма да чуе нищо! Хайде!“ Скочих, отворих разярена вратата, бях готова да убивам... А те седяха и играеха шах. Моята приятелка беше загубила, а мъжът ми я убеждаваше да извика „Кукуригууу!“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА