Last news in Fakti

3 Юли, 2017 12:22 3 028 1

Грузинец се грижи са собствения си гроб

  • грешка-
  • самоличност-
  • идентичност-
  • гроб-
  • погребан-
  • грузия-
  • починал-
  • грешно идентифициран
Грузинец се грижи са собствения си гроб - 1
Снимка: shutterstock

Нелепа история за объркана идентичност, станала причина един грузинец да посещава собствения си гроб и да се грижи за неговата поддръжка.

Слава Бръшков излежавал малка присъда в грузинския пристанищен град Батуми, когато научила, че е обявен за мъртъв в родното си село, намиращо се на около 80 километра от затвора, в който се намирал.

След освобождаването си, той редовно започнал да посещава своя "гроб" и да се грижи за него, съобщава грузинският новинарски канал "Иберия".

Когато местните жители забелязали внезапното изчезване на господин Бръшков, те съобщили в полицията, тъй като той нямал живи роднини. Загрижените му съселяни обаче, не знаели, че той е в затвора.

След полученото известите, местните власти погрешно идентифицирали тежко осакатеното тяло, открито няколко дни по-рано в полето, заявявайки, че то е на изчезналия мъж.

Тялото било погребано в гроб, намиращ се в непосредствена близост до мястото, където били погребани родителите на Бръшков.

Слава Бръшков разбрал за преждевременната си смърт докато бил в затвора, където се намирал от 3 месеца.

Пред местната телевизия Rustavi 2 той разказал, че се опитал да информира затворническите органи за грешката, когато научил за нея. Това, което не знаел обаче, било, че осакатеното и обезобразено тяло на неизвестния мъж било погребано до родителите му.

Грузинец се грижи са собствения си гроб
Снимка: Rustavi 2

"Когато напуснах затвора, отидох да почистя гроба на майка ми и баща ми и видях, че има нов гроб до техните. Нямах представа кой би могъл да бъде това докато не видях името на плочата", разказва още мъжът.

Въпреки, че там лежи неизвестен мъж, Бръшков все пак се грижи за гроба, а по Великден донесъл и червени яйца, вино и други дарове, какъвто е обичаят в Грузия, където местните имат традиция да се грижат за изоставени гробове, дори и ако са на непознати.

Грузинец се грижи са собствения си гроб


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    ЕЕЕЕ тва е там да мреш поне ще има кой да се грижи за гроба ти !!!!!