5 Юли, 2017 15:37 4 805 1

Крокодил със зъби на Тиранозавър рекс

  • крокодил-
  • динозаври-
  • хищник

Този хищник е бил един от най-старите представители на вида си

Гигантски крокодил със зъби на тиранозавър рекс е бил един от най-свирепите хищници по време на юрската ера на остров Мадагаскар.

Нови изследвания на вкаменелости от о. Мадагаскар, направени от палеонтолозите Кристиано Дал Сасо и Симон Магануко, предоставят сведения за произхода и ранната еволюция на един до момента неизвестен вид от света на изчезналите динозаври.

Дълбоките и масивни челюстни кости, въоръжени с огромни зъби, сходни по размер и форма с тези на тиранозавър рекс, подсказват, че тези хищници се хранели с месо, кокали и сухожилия.

Пълното име на огромният крокодил е Разанандронгобе сакалаве, което означава "гигантски гущер-предшественик от региона Сакалава".

"Тези животно могат да изгонят дори тероподните динозаври на върха на хранителната верига", казва Кристиано Дал Сасо, от Музея за естествена история на Милано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 10 Отговор
    Исус какви изчадия е създавал ццццц