6 Юли, 2017 12:28 3 610 1

4 дни облъчване пред компютъра е равно на 20 мин. на слънце

  • лутеин-
  • кожа-
  • предпазва-
  • лъчение-
  • вредно-
  • дерматолог

Грижим ли се достатъчно за кожата си?

4 дни облъчване пред компютъра е равно на 20 мин. на слънце - 1
Снимка: shutterstock

Дерматологът доктор Хауард Мурад съветва да използваме слънцезащитен крем, когато говорим по мобилния си телефон или сядаме пред компютъра за по-дълго време. Причината за този малко необичаен съвет е, че така ще се предпазим от вредните сини лъчи, които те излъчват.

Дерматологът, който има успешна верига от салони за грижа за кожата, се грижи за външния вид на звезди като Никол Шерцингер, Дженифър Лопес и Джери Хол.

По думите му, ако прекараме 4 дни пред екрана на компютъра то все едно сме прекарали 20 минути под лъчите на слънцето.

Доктор Мурад обяснява, че, за да се предпазим от това лъчение, трябва да използваме кремове и лосиони, които в състава си имат съставка, наречена лутеин.

Лутеинът се съдържа в някои слънцезащитни продукти, както и в храни като морковите, доматите, плодовете годжи бери, нарът, динята и розовият грейпфрут.

Той не само предпазва кожата от вредните лъчи на слънцето, но помага да се защитим и от вредното лъчение, което идва от мобилните телефони, компютрите, лаптопите и таблетите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    2 0 Отговор
    Начи колко си по - църн, толко си по - кампутърнограмотен! Мани, мани! Сите орки кампутърни гении!