17 Юли, 2017 05:43 3 034 2

7 интересни факта за вашето куче

  • кучета-
  • факти-
  • куче

Колко от следните факти знаехте за вашия четириног приятел преди да прочетете статията?

  1. Вашето куче е умно, колкото 2-годишно дете

    Има причина, поради която малките деца и кучетата се разбират толкова добре: говорят на един и същ език. Или най-малкото, разбират приблизително същия брой думи и жестове -250.

  2. Кучетата и котките пият вода по един и същ начин

    Може би е трудно да се повярва, тъй като кучетата са толкова непохватни, докато пият вода, но точно като котките, те огъват върха на езика си към хранопровода и слагат течността в устата си.

  3. Вашето куче има усещане за времето и му липсватe, когато го оставяте само

    Ако мислите, че кучето ви знае кога е време за вечеря или разходка, вие сте напълно прав. Кучетата са добри в запомнянето на нашите установени навици и са способни да усещат колко време е минало. Наскоро направено проучване показва как кучетата реагират по различен начин на своите собственици, в зависимост от това колко време са отсъствали.

  4. Мустачките на вашето куче му помагат да се ориентира в тъмното

    Това не е съвсем нощно виждане или супер сила, но тези мустачки се вдигат дори при най-незначителните промени във въздушните течения, предоставяйки на вашето кученце информация за размера, формата и скоростта на заобикалящите обекти. Това позволява на вашето куче да се ориентира по-добре в присъствие на потенциален враг или плячка дори през нощта.

  5. Едно едногодишно кученце е физическо зряло, колкото 15-годишно момче

    Разбира се, наблюдава се известно разминаване при различните породи. При големите кучета нещата са по-ускорени, отколкото при малките.

  6. Усещането за миризма на кучето ви е от 1000 до 10 милиона пъти по-развито от вашето. В зависимост от неговата порода, кучето ви разполага с между 125 милиона и 300 милиона екзокринни жлези. Хората разполагат само с 5 милиона.

  7. Мозъкът на човека е около 1/40 от теглото му, докато мозъкът на кучето е едва 1/125. Не се чувствайте прекалено самодоволни, защото мозъкът на мравката е 1/7 от нейното телесно тегло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gery

    13 1 Отговор
    Oh obojavam kucheta te sa nai verniqt drugar
  • 2 Мими

    2 1 Отговор
    🐶🐶🐶🐶