Last news in Fakti

15 Юли, 2017 23:00 1 083 0

Вечер на талантите в СОК Камчия

  • камчия-
  • таланти
Вечер на талантите в СОК Камчия - 1

Таланти в областта на танците, музиката, художественото слово и спорта блеснаха на сцената на Международния фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия“, който се провежда в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ от 2008 г., а от три години е под знака на ЮНЕСКО.

Празникът обедини деца от над 30 страни, които са участници в третата лагерна смяна на комплекса. На сцената се представиха талантите на международната творческа математическа лаборатория „2х2“, участници в международния проект „Школа Росатома – Камчия“, децата от „Тодес“, „Спартак“ и „Полиглот“, които са в „Камчия“ по линия на „Галактика на спорта“ и Мосгортур, бъдещите звезди на световната сцена –артистите от Международната театрална школа „Театрална ваканция – „Камчия“ 2017“, творците от училище „Саво Савов“ от Пирдоп и др.

Специални гости на фестивала бяха световноизвестната руска акриса, сценарист и режисьор Наталия Бондарчук, която е в България по покана на СОК „Камчия“, и изпълнителния директор на дружеството Станка Шопова.

В журито блестяха също световно известни имена - Алла Зорина – генерален секретар на руския център на Международната асоциация на любителските театри (АИТА), завеждащ международен кабинет на любителските театри „Съюз на театралните дейци“, Лидия Дробич – ръководител на проекта „Театрална ваканция – „Камчия“ 2017“ и създател на театър „Апрелики“ във Франция, проф. Нина Козина – преподавател по съвременна хореография и жури на много международни фестивали, Теди Генев – известен български естраден певец и лауреат на много национални и международни фестивали. По традиция председател на журито е Александър Андреев – актьор в киното и театъра, носител на златна значка на кмета на Варна за принос в културното развитие на града и педседател на съюза на артистите във Варна.

35 обаятелни изпълнения на талантливите деца на „Камчия“ се състезаваха за златните медали в 9 категории. Заслужено победители в оригиналния жанр станаха младите футболни гении от направление „Спартак“ на „Галактика на спорта“, които направиха шоу с футболни топки на сцената. Руслан Бяков бе отличен за прекрасното си поетическо изпълнение. „Звездни гласове на „Камчия“ станаха дуетът на театъра „Этти дети» от Красноярск, а също и Анастасия Бикова и Алина Конкина. За «вълшебен музикант» бе отличен Андрей Колосов, който изпълни на китара музика из филма «Карибски пирати». В категорията «Вълшебен танц» златни медали получиха две изпълнения – танцът «Славей» на красавицата с огнена коса Дарина Додина и руския фолклорен танц "Снимка за спомен». Изпълнителите на закачливия етюд станаха и любимци на публиката.

Художественият директор на фестивала – актрисата и певица Грета Ганчева, поздрави участниците от името на изпълнителния директор на СОК «Камчия» и председател на инициативния комитет на фестивала Станка Шопова. Грета събра всички участници на сцената с изпълнението си на «Звездите на Камчия» и «Заедно в 21 век».

Философията на детското движение "Звездите на Камчия" е, че всяко дете носи в себе си уникални творчески заложби, които трябва да бъдат открити и развивани и приобщава талантливите деца, техните родители, педагози, творци и артисти, които са съпричастни към идеята. Фестивалът се провежда за девета година, има над 80 издания, като на сцените на "Камчия" са участвали повече от 100 000 деца от 6 до 16 години от над 60 държави по света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА