Last news in Fakti

21 Юли, 2017 11:26 1 180 2

Жена твърди, че баща ѝ е Салвадор Дали

  • салвадор дали-
  • пилар абел-
  • испания-
  • художник

Всичко ще бъде ясно след няколко седмици

Мнозина бяха шокирани, след като 61-годишната Пилар Абел заяви, че е дъщеря на известния испански художник, Салвадор Дали. Възрастната жена твърди, че майка ѝ имала краткотрайна връзка с ексцентричния художник през 1955 г. Двамата се запознали в живописното каталонско градче – Порт Лигат, където Дали живял в продължение на много дълги години.

В случай, че твърденията на Абел са верни и тя наистина е дъщеря на Дали, голяма част от наследството на легендарния художник ще бъде преписано на нейно име. Поради сериозността на случая съдът реши, че тялото на сюрреалиста ще бъде ексхумирано, за да се установи дали ДНК-атата на двамата съвпадат.

По време на интервю миналия месец, само дни след като съдът нареди ексхумацията, Абел сподели, че баба ѝ била първата, която ѝ казала, че баща ѝ е Салвадор Дали. Майка ѝ потвърдила на много по-късен етап.

В момента останките от тялото на ексцентрика се намират в посветения на него музей в родния му град – Фигерас, Испания, където е роден преди повече от 110 години. Миналата година музеят, основен туристически обект, привлече над 1,1 милиона посетители. Днес останките на Дали ще бъдат ексхумирани от неговия гроб, а експерти ще вземат ДНК проби под формата на костни или зъбни фрагменти. Пробите ще бъдат изпратени в Мадрид, за да преминат през необходимите тестове.

Самата Абел вече предостави проба (слюнка), която също ще премине през обширни изследвания. Резултатите се очакват в рамките на няколко седмици, заяви адвокатът на жената, Енрике Бланкес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 1 Отговор
    Ас па съм правнук на Наполеон ама кои ме пита ?

    Коментиран от #2

  • 2 Ulavia

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Тия няма да ги разправяш тук, моето момче! Подобни, като те приберат на 4ти километър там ще си ги обясняваш!