24 Юли, 2017 12:36 2 898 1

След 30 години Microsoft ще заличи завинаги Paint (СНИМКИ + ВИДЕО)

  • приложение-
  • край-
  • премахнато-
  • актуализация-
  • ms paint-
  • paint-
  • microsoft-
  • windows

Приложението за рисуване ще бъде погребано с предстоящата актуализация на Windows

След 30 години Microsoft ще заличи завинаги Paint (СНИМКИ + ВИДЕО) - 1

Приложението на Microsoft — Paint стои зад някои от най-славните интернет творби, създавани някога. Та кой ли не е правил опити да прави "изкуство" с неговите ужасни инструменти за рисуване?

Сега обаче, любимото и същевременно презирано приложение, използвано поколения наред от почти всеки човек на планетата, сядал пред компютър, може да е изправено пред своя край.

MS Paint ще бъде извадено от употреба с есенната актуализация на Windows. Тази новина бързо се разпространи из новинарските сайтове. Приложението се появява в списък, наречен "Функции, които се премахват или отхвърлят от създателите в есенната актуализация на Windows".

Това може да означава само едно - Paint ще бъде заличен изцяло в следващото обновяване на операционната система... като динозаврите.

След 30 години Microsoft ще заличи завинаги Paint (СНИМКИ + ВИДЕО)

MS Paint вървеше в пакет с основните приложения на Windows в продължение на близо 30 години. От първата версия на Windows — Windows 1.0 през 1985 г., чак до наши дни. Paint неизменно е бил част от всяка една версия на Windows.

Заради простотата си, това приложение бързо става един от най-използваните инструменти за рисуване в ранните версии на Windows, че и в по-късните. Традиционните инструменти като кофа с боя, молив и четка са легендарни, култови, емблематични. Много художници и творци са започнали своите първи стъпки в създаването на изкуство именно с тяхна помощ.

Ако се разровите из интернет ще попаднете на удивителни неща, създадени изцяло и единствено чрез тази простичка програма за рисуване.

След 30 години Microsoft ще заличи завинаги Paint (СНИМКИ + ВИДЕО)
След 30 години Microsoft ще заличи завинаги Paint (СНИМКИ + ВИДЕО)

Ще ни липсва ли MS Paint? Определено! Ще го прежалим ли? Може би. Но какво ще ни даде в замяна компанията на Бил Гейтс? Не знаем, но се надяваме да е поне толкова добро, колко бе MS Paint…

Най-вероятно добрият стар Paint ще бъде сменен от новото приложение, наречено Paint 3D, което Microsoft представи наскоро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така така

    5 2 Отговор
    Ето още едно доказателство за "грижовниците" от МС.