Last news in Fakti

9 Август, 2017 05:46 2 385 0

5 признака, че детето се нуждае от лекар

  • лекар-
  • дете-
  • деца-
  • симптоми-
  • признаци

Ранното установяване на симптомите може да спести редица главоболия

5 признака, че детето се нуждае от лекар - 1
Снимка: Shutterstock

Детското заболяване е неприятно преживяване за всеки един родител. Много от проблемите могат да бъдат избегнати, стига симптомите да бъдат разпознати навреме. Ето и някои важни признаци за влошено детско здраве, които не бива да бъдат пренебрегнати.

Разрастване на бенките

Ако забележите поява на петно, което е асиметрично, неравномерно на цвят и голямо (повече от 6 милиметра) или разрастване на съществуваща бенка по тялото, незабавно заведете вашето дете на лекар, съветва "Фрамар".

Косопад

Вероятно източникът на този проблем се крие в тялото. Косопадът може да бъде причинен от липса на витамини. За да разберете истинската причина, е най-добре да посетите лекар

Видни промени в поведението

Внезапното намаляване на апетита, проблемите със съня или обездвижването са важни причини, поради които трябва също да се обърнете към лекар.

Намален слух

Ако детето не реагира на молбите и не отговаря, дори когато го назовавате по име, то вероятно има проблеми със слуха. Това може да се разбере с помощта на лекар.

Непрестанна жажда

Честото и привидно невинно желание за консумация на вода и мляко може да бъде признак за някои сериозни заболявания. В този случай е необходимо да посетите лекар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА