13 Август, 2017 05:45 1 571 0

Малко бира за повече креативност

  • бира-
  • креативност
Малко бира за повече креативност - 1

Добра новина за почитателите на бирата, която със сигурност ще ги накара да вдигнат тост. Любимото им пиво е полезно за творческата продуктивност, пише вестник "Дейли експрес", позовавайки се на австрийски изследователи.

Авторите на проучването от университета на Грац са установили, че една или две бири стимулират части в мозъка, отговорни за креативността. Специалистите обясняват, че пивото разхлабва контролиращите мозъчни инстинкти и окуражава спонтанната мисъл.

За целите на проучването 70 доброволци на възраст между 18 и 32 години са били подложени на тестове за креативност, след като са били разделени на две групи - употребили силно пиво или консумирали почти безалкохолна негова версия, действаща като плацебо.

Експертите отбелязват, че благоприятният ефект от пивото върху творческата продуктивност се дължи на скромни количества, докато прекомерната консумация може да й навреди.

В тестовете за изпълнителен контрол алкохолът се е отразил неблагоприятно върху участниците и от двете групи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА