Last news in Fakti

17 Август, 2017 17:16 2 981 1

Сини кучета се готвят да превземат милионен град (ВИДЕО)

  • кучета-
  • яркосини-
  • сини-
  • боядисани-
  • индия-
  • замърсяване-
  • сини кучета-
  • мумбай-
  • замърсена вода

Козината на бездомните животни е придобила яркосин цвят, след като поплували в токсична река

Сини кучета се готвят да превземат милионен град (ВИДЕО) - 1

Кучета, с яркосин цвят на козината, напомнящи изключително много за героя на Серж Брюсоло от книгите за Пеги Су и призраците, се появиха по улиците на индийския град Мумбай.

Разочароващо или успокоително, тези кучета не могат да се ровят в главите на хората и да крадат спомени, както прави героят на френския автор. Може би причината за тази съществена разлика е, че синьото куче на Брюсоло е било изложено на въздействието на странно синьо слънце, което един ден неочаквано изгрява на небосвода, а бездомните индийски кучета са придобили необичайния си цвят, след като поплували в замърсените води на река, преминаваща през новата част на града.

Кучетата, които скитат из улиците на милионния град, редовно се потапят в прохладните води, за да се освежат и да потърсят нещо за ядене.

От няколко дни насам обаче, бездомните четириноги влизат нормални в реката, а излизат от нея сини, съобщава британският вестник Metro.

Не е ясно на какво точно се дължи този яркосин цвят, с който са се сдобили кучетата, но според местните власти има вероятност във водите на реката да са се излели химикали, използвани за боядисване и оцветяване на различни стоки, включително и перилни препарати.

От службата за контрол над животните са съобщили, че са получили сигнали за най-малко 5 различни сини кучета, забелязани да се шляят по улиците на града.Сини кучета се готвят да превземат милионен град (ВИДЕО)

Местните власти са били информирани за проблема с официално писмо, в което се казва, че водите, които текат по водопреносната система в щата Махаращра, са толкова замърсени, че вече оказват негативно влияние върху животните в региона.

Водите на основната река, част от водните пътища "Касади", преминаващи през щата, са сред най-замърсените в цяла Индия и на населението е забранено да я използва, за каквито и да е свои нужди, тъй като нивата на замърсяване са 13 пъти над "безопасната допустима норма". В нея са измерени обезпокоително нищожни нива на кислород и прекалено високи нива на токсичен хлорид.

След появата и на сините кучета, местните жители са още по-обезпокоени за здравето и живота си. Те са подали жалба в Борда за контрол на замърсяването в Махаращра, в която се казва, че животните в района страдат от отпадъците и замърсяването на водата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.