Last news in Fakti

25 Август, 2017 20:00 8 603 4

12 неща, които децата на разведени родители познават до болка

  • родители-
  • развод-
  • деца-
  • дете-
  • брак-
  • двойка-
  • разведени-
  • драма
12 неща, които децата на разведени родители познават до болка - 1

1. Като дете на разведени родители, със сигурност сте спечелили симпатиите на всички около себе си. Приятели и познати правят най-доброто от себе си за вас, защото вярват, че животът ви е ужасен.

2. Свикнали сте да сменяте дома си – веднъж при мама, веднъж при татко. Неделите са дните, в които обикновено стягате багажа, защото сменяте адреса за седмица или две. Истината е, че понякога тази смяна на дома е забавна.

3. Имате чувството, че можете да наследите множество таланти. Някои идват от биологичните ви родители, а останалите придобивате от вторите си родители. Сякаш изведнъж ставате най-интелигентният човек на земята.

4. Семейните събирания понякога ви се струват кошмарни. Никога не знаете какво може да се случи на тях и ви се ще да свършат възможно най-бързо.

5. Придобили сте несравними организационни качества. Това се е случило, защото ви се налага да организирате двойно повече партита и събития за семейството. Пък и да държите два фронта по едно и също време не е лесно, но идва с ползи.

6. Родителите ви говорят зле един за друг понякога и това е един от най-тъжните аспекти на развода за вас. Това е едно от нещата, които децата на разведени родители мразят най-много. Родителите не осъзнават, че това влияе зле на психологическото развитие на децата.

7. Некомфортно е, когато гледате как родителите ви се приготвят за среща с друг човек. Сякаш някой краде от времето за семейството ви и се чудите дали отново семейството ще прекарва такова време заедно.
8. Започвате да подлагате на съмнение концепцията за любовта. Така ли свършва всичко? Това ли е любовта? Защото в един момент сте виждали родителите си като съвършената двойка, готова на всичко заедно, а сега това го няма.

9. Чувствате се специални и важни, защото постоянно ви търсят. От спора за попечителство до двойните покани за най-различни събития, това е станало ежедневие за вас. Една от най-странните ползи на това е, че обичайно получавате два пъти повече подаръци и изненади на рождените си дни и/или други празници.

10. Играта на обвинения. Ако объркате нещо, провалите се в училище, развиете някой лош навик и т.н., майката обвинява бащата за това, а бащата прави същото от своя страна. „Майка ти те е разглезила! Майка ти не се грижи достатъчно добре за теб! Баща ти трябва да спре да разваля режима ти!“ и т.н., и т.н...
11. Хората около теб винаги смятат, че обичате единият си родител повече от другия. Това не е вярно. Винаги сте обичали и двамата по равно и сте се надявали нещата да се променят за по-добро. Децата на разведени родители постоянно се опитват да покажат, че не предпочитат единия пред другия родител.

12. Едно от най-трудните неща в училище е било да нарисувате семейното дърво. Нужно ли е да обяснявам защо? В повечето случаи листа се оказва прекалено малък, за да съберете всички доведени братя или сестри.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    10 1 Отговор
    Това за някоя друга държава ли е писано? Май автора не е наясно с реалността въобще. Първо трябваше да проучи въпрос. При 80% родителите след развод въобще не си говорят. Другото написано няма да коментирам ... все едно от някои сериал е взаимствано
  • 3 Традиция

    3 10 Отговор
    От разведените родители,порастват нещастни деца,който се преобразуват в един момент на ,,к...лета" хора без морални и законови задръжки.Това не важи са сираците,те са по богати душевно дори от ,,щастливците".
  • 4 777у

    1 2 Отговор
    Над 80% от българите се развеждат и носят нови родители на децата си, но се оказва, че и тези "нови родители" също си отиват и идват трети, осми......