Факти.БГ

По-добър секс, ако пиете бира всеки ден

Снимка:Shutterstock
Снимка:Shutterstock

Венелина Маринова

Наред с всички съвети за по-добър сексуален живот, се оказва, че има и друг, доста приятен метод, който също може да е от полза – пиенето на бира.

Бирата не само, че не се отразява негативно върху сексуалния живот на мъжете, а дори е полезна за представянето в леглото. Ето по какъв начин любимата на много хора напитка може да помогне в леглото:

1. Сексът продължава по-дълго

Преждевременната еякулация често е причинена от тревожност и стрес. Консумацията на една бира може да помогне да се отпуснете и да намали част от напрежението. Също така, фитоестрогените в бирата могат да бъдат от полза за забавяне на еякулацията.

2. Тъмната бира увеличава желанието

В тъмната бира има повече желязо, отколкото в светлата, а то увеличава червените кръвни клетки и подобрява кръвообращението. Това води до по-лесно възбуждане и по-чести ерекции.

3. Бирата е полезна за сърцето
Проучване на италианския Fondazione di Ricerca e Cura показва, че мъжете, които пият по една бира на ден, са с 31% по-малка вероятност да страдат от сърдечни проблеми, което води до извода, че бирата е полезна за здравето на сърцето. В комбинация с физически упражнения, това не само ще бъде от полза за здравето на сърцето, но и ще подобри издръжливостта.

4. Бирата Guiness помага при стомашни проблеми.

Освен че е с ниско съдържание на калории и алкохол, тъмното ирландско пиво, според д-р Кърк също така е богато на витамини и минерали, особено на витамин В и пробиотици.

"Това означава, че може да спомогне за укрепване на цялостното ви здраве и подобряване на състоянието на стомаха ви, което ще се отрази положително на представянето ви по време на секс", казва тя.

5. Създадена е и бира, специално проектирана да подобри сексуалното ви представяне

Бирата, носи име, напомнящо заглавието на най-продавания еротичен роман, и то е "50 нюанса зелено". Напитката реално представлява зелен сок, комбиниран с виагра, пише news.com.au. Тя съдържа още "женшен, гинко билоба и билки, които повишават сексуалното желание, подобряват кръвообращението и стимулация на нервите", казва д-р Кат.

Имайки предвид всички тези ползи, насладете на чаша бира, а след това и на чудесен секс.