Last news in Fakti

10 Септември, 2017 20:00 5 240 16

Какво ще се случи, ако човечеството изчезне изведнъж

  • земя-
  • планета-
  • човечество-
  • човешка раса-
  • хора-
  • човек-
  • изчезване-
  • животни-
  • растения
Какво ще се случи, ако човечеството изчезне изведнъж - 1

Хората населяват Земята за приблизително няколко милиона години. Ако гледаме на нашата планета като на живо същество, то един ден тя може да се отърве от нас като нахален гост.

Няма да говорим за това сега, а ще обърнем внимание на това какво точно би се случило, ако всички изчезнем в един и същи момент.

Първите секунди след изчезването ни

Всичко ще започне с катастрофи: влакове, автобуси, коли ще продължат да се движат, докато не се блъснат в нещо и ще изглежда като онази известна снимка от сутринта в Швеция, когато хората са започнали да шофират в дясната вместо в лявата лента.

Ще бъде тъмно. Много тъмно.

С отминаватето на минутите електроцентралите ще привършат запасите си от гориво. Ще започне най-страховитото затъмнение, когато всички свелтини, компютри и централи изключат завинаги. Тогава и самолетите ще започнат да падат, но би отнело още няколкото часа, докато и онези на автопилот се приземят.

Дивият живот на бъдещето

Всичко ще остане относително спокойно, докато химическите заводи не започнат да изпускат газове в атмосферата. Реакторите в атомните централи около света няма да могат да се охладят сами и ще започнат да избухват в пламъци, изпускайки значително количество радиация, което ще доведе до може би ужасяващи мутации при животните и растенията.

Нови граждани

За по-малко от седмица природата ще започне бавно да се съвзема, защото няма да има никой, който да контролира разпространението на растенията по суша и вода. Домашните любимци ще започнат да бягат, както и онези животни останали по зоологическите градини. Нито едни от тях не умеят да ловуват, но вродените инстинкти и гладът ще задвижат нужните механизми в тях. Ще настане невиждан хаос.

Новите ви наематели

Нещата започват да изглеждат много по-добре след 3 до 6 месеца. Радиацията вече я няма и въздухът е много по-чист. Горските животни започват да нахлуват в човешките къщи. И знаете ли коя е най-добрата част? Хлебарките почти са изчезнали в някои части на света, защото не могат да оцелеят без изкуственото отопление.

Лондон е столицата... на блатото?

Ще отнеме едва 15 години, за да могат всички пътища да се покрият от мъх. С всяко десетилетие все повече и повече растителност ще покрива градовете и ще ги превръща в руйни. Къщите ще изгният, а кръговратът на водата ще напука бетона и ще срути мостове и язовирни стени. След 150 години Лондон ще бъде напълно покрит от блато, както е бил по време на Римската империя.

Последната агония на големите градове

След 230 години частично унищожената Айфелова кула ще стане дом на диви глигани. Статуята на свободата няма да издига гордо ръката си. Градовете на източния бряг ще бъдат унищожени от постоянни урагани, а южният бряг на САЩ ще бъде потопен под постоянни наводнения.

Мощни и красиви

Ще отнеме 500 години за горите да заемат отново позицията си на планетата. Но дори и след 500 години все още ще има видими следи от човешките структури като например четирите крака на Айфеловата кула или пиедестала на Статуята на свободата.

Последните остатъци от цивилизацията

След 25 000 години вместо глобално затопляне Земята ще посрещне още една Ледена епоха. Този път това няма да донесе толкова драматични промени за животните, а повечето ще се адаптират към новите условия. Следите от хората ще бъдат закопани дълбоко в почвата, но няма да се разградят напълно. Не се знае дали някой някога би ги намерил и какво би заключил за нас от тях.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    12 5 Отговор
    Е БАШ ТЪЙ НЕМА ДА СТАНЕ.
  • 2 Бесен язовец

    12 24 Отговор
    Не знам какво ще се случи, ако човечеството изчезне изведнъж, но знам какво ще се случи, ако всички рубларасти изчезнат изведнъж - в България ще настъпи епоха на невжидан мир и спокойствие, корупцията; чалгията, простотията, мързелът, чуждопоклонничеството ще останат в миналото; българската средна класа ще настигне европейската; ман*галите ще бъдат завряни където им е мястото, защото няма да има кой да им плаща да гласуват и следователно ще станат излишни...

    Коментиран от #3, #4, #7

  • 3 Бесен язовец

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен язовец":

    виждайки положителната промяна, българите от чужбина ще започнат да се завръщат по родните си места; цялата икономика и производство на България ще тръгнат нагоре. И още, и още. Еееех, мечти.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    5 1 Отговор
    Колко красиво ще е ако не няма.
  • 6 Пророка

    21 0 Отговор
    Цените на имотите и наемите ще паднат....
  • 7 Барчо

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен язовец":

    Страхотен анализ, браво колега ! Рублерастите са позелнели от яд и са ти нахакали минуси.
  • 8 tost

    5 5 Отговор
    Империята на злото САШ на колене
  • 9 мишо бирата

    8 3 Отговор
    ... добър анализ - бе интересно да прочета - само ,че статията е разказ по картинка - съчинилят я няма базови познания - например във Атомните електроцентрали има много автоматика която след някакъв периот от време сама ще изключи и обезвреди реакторите. Как стой въпросът със ядрените оръжия - не знам в детайли , но съм убеден , че и там нещата са много автоматизирани и автономни!
  • 10 куку руку ку

    9 1 Отговор
    Какво ще се случи?
    Природата ще си отдъхне.
  • 11 Pablo Deveira

    4 2 Отговор
    Във връзка с атомните централи! Няма да е до седмица:
    Уран
    w(238U) = 99,275% (период на полуразпадане 4,5 милиарда години) Та земята е на толкова:
    w(235U) = 0,72% (период на полуразпадане 700 милиона години)
    w(234U) = 0,006% (период на полуразпадане 245 500 години)

    Плутоний
    с период на полуразпад от 24 360 години.
  • 12 Демек:

    4 0 Отговор
    Но да умреш, когато
    се отърсва
    земята
    от отровната си
    плесен,
    когато милионите възкръсват,
    това е песен,
    да, това е песен!
  • 13 ДЕДО ВЛАДИКА

    1 0 Отговор
    Господ обявил края на света след 3 дни . Тръгнали със св.Петърда видят какво правят хората. Кледа на всякъде пиене , секс , кражби...анархия .Само пред границите на България опашки на чакащи да влязат.То милионери , милиардери , модели , финансисти , банкери ....от цял свят .Попитал защо е тази навалица , а един отчакащите отговорил - България е 20 години изостанала от другите страни , така че и краят на света ще е след 20 години ? )))))))))))))))
  • 14 Джон Смит

    0 2 Отговор
    Човечеството няма да изчезне така както си фантазират някой!
    Господ ще остави малкото, достойни да населят земята!
  • 15 незнайко

    0 0 Отговор
    Ако населяваме Земята от 1 милион години защо няма данни ? Това е много време, а ние имаме сведения от 3000- 4000 години, максимум 10000 .
  • 16 Ваня Иванова

    0 0 Отговор
    Ти трябва да си учен... Като се има предвид грамотността ти. Съдиш хората, а не можеш да пишеш! Просто абсурдно...