13 Септември, 2017 14:17 972 2

Депресията по-рядко спохожда образованите

  • депресия-
  • образовани хора-
  • психика-
  • организация за икономическо сътрудничество и развитие-
  • образование-
  • доклад-
  • тревожност-
  • оиср

Това сочи доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, посветен на образованието

Колкото по-образован е човек, толкова по-малка е вероятността да попадне в капана на депресията. Това се казва в тазгодишния доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), посветен на образованието.

Зад това твърдение стои много простичка истина - по принцип хората с по-добро образование и с по-висок ценз имат по-добри шансове да бъдат назначени на работа и да получават по-високи заплати, а това е една от основните предпоставки за тревога у повечето хора.

Според данните в доклада, който за пръв път дава толкова задълбочен анализ на темата за образованието, вероятността човек да бъде нает на работа скача с 10%, ако са добре образовани и също така биха получавали с 56% по-висока заплата от средната, в сравнение с онези, които са завършили по-ниско ниво на обучение.

В доклада се отбелязва още, че по-образованите хора по-рядко се разболяват сериозно и живеят по-дълго от останалите. За това твърдение, авторите на документа се позовават на широкомащабно здравно изследване, извършено посредством интервюта в редица европейски страни през 2014 г. и чиито резултати бяха публикувани тази година.

Честотата на случаите на депресия варира в зависимост от нивото на образованието.

Процентът на депресираните е два пъти по-висок сред възрастните, които не са положили зрелостен изпит, в сравнение с онези, които имат диплом за висше образование.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    5 0 Отговор
    Тия да си изядат дипломите. Колкото си по-прост, толкова по-малък е шанса да се депресираш.
    Специално в България, образованието не ти гарантира нищо, освен депресията де.
  • 2 трябва и акъл

    1 0 Отговор
    Пълни глупости-точно образованите и чувствителните хора изпадат в депресия.