16 Септември, 2017 05:47 1 419 0

3 неща, задължителни за един ученик

  • ученици-
  • учебна година-
  • училище-
  • бюро-
  • раница-
  • несесер-
  • ученически пособия-
  • задължителни-
  • ученик

Учебната година започна. Готови ли сте за първите учебни занятия?

Учебната година започна. И макар първият учебен ден да не е много учебен, вие вече трябва да сте подготвили детето си за първите учебни занятия, които ще започнат в понеделник. Но дали вашето дете наистина е готово за училище?

Ако отговорът ви е да, то този уикенд за вас ще е изпълнен с весели и забавни занимания с детето ви, последният свободен уикенд, преди да завалят уроци и домашни. Ако отговорът ви е не... е имате цял един уикенд да набавите всичко необходимо.

Вижте кои са трите неща, без които един ученик не може:

1. Бюро

Детската стая изведнъж трябва да се превърне от пространство, предназначено само за игра, в място, в което детето да подготви домашните си. И макар да сте убедени, че най-често това ще се случва в училище по време на занималнята или близо до вас — на кухненската маса, всеки ученик трябва да си има кътче, което да е негово и да е с това специално предназначение. Основната мебел, нужна за оформянето на пространството, е бюрото. Важното е то да е удобно и съобразено с ръста на детето. Ако се чудите как да изберете бюро, което да става за малкия ви ученик, който току-що е излязъл от детската градина, но и да може да се ползва до пред тийнейджърска възраст, разковничето е в специалните ергономични чинове с регулируема височина. Удобството при тях е, че освен височината на бюрото, можете да регулирате и височината на стола. Наклонът на плота също се регулира — можете да го наклоните в посока към детето, за да му е по-удобно да чете или пише. Цветът, в който се предлага, е неутрален и може да се съчетае с всички нюанси, а и е подходящ както за момичета, така и за момчета. Около бюрото може да украсите с подходящи плакати с букви, цифри и друго учебно съдържание.

2. Раница

Изберете раница, която може да се носи на двете рамена. Чантите, които се носят на едно рамо не са подходящи за малките ученици, защото за да компенсират тежестта, те се навеждат на една страна, което може да доведе до гръбначни изкривявания. Раницата трябва да е съобразена и с ръста на детето — да не бъде твърде голяма, но все пак да е с достатъчно дълги регулируеми презрамки, за да можете да я носите и вие. Нека бъде ергономична, защото е важно ученикът да може да я носи спокойно и тежестта да се разпределя равномерно на двете рамена и гърба. Изберете вариант с външни странични джобчета, където да може да се сложи шише с вода и да бъде достъпно за детето. Малките деца нямат търпението да ровят в джобове, торбички и пликчета. И не на последно място — нека раницата бъде красива, но не непременно според вашите критерии, а според тези на детето. На тази възраст децата вече имат изграден вкус, увлечения и предпочитания. Да уважите избора им в такъв момент е важно за самочувствието и комфорта им.

3. Несесер

Може би сте планирали да вземете от малките несесерчета с продълговата форма, в които да сложите необходимите флумастери, моливи и химикалки, за да заемат по-малко пространство в раницата. Това обаче не е удачен вариант за малките ученици — ако им потрябва определен цвят, те ще започнат да ровят неконтролируемо в несесерчето, ще се притеснят, че не намират въпросния молив, ако не попаднат веднага на него, и в крайна сметка ще изсипят всичко върху чина. Това ще създаде хаос и напрежение за самите тях. Най-добре е да изберете несесер, в който всичко е подредено нагледно. За часовете по изобразително изкуство детето ви ще има нужда от акварелни бои, флумастери, цветни моливи и пастели. Хубаво е несесерът да съдържа и острилка, за да е под ръка, когато някой от моливите се счупи. Изберете качествени материали за рисуване, за да се чувства детето спокойно, че ще може да ги използва и върху гланцираните страници на учебните помагала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА