Last news in Fakti

12 Октомври, 2017 05:42 3 470 1

7 лесни начина ежедневно да детоксикираме организма си

  • детоксикация-
  • пречистване-
  • човешкото тяло-
  • замърсяване-
  • вредни вещества-
  • ежедневно-
  • начини-
  • съвети-
  • здраве

Ако поддържаме добро здраве, телата ни сами ще се справят с вредните вещества, които приемаме ежедневно с храната, замърсения въздух, дори чрез негативните емоции и стресът. Човешкото тяло е удивителна машина, която може да се справи сама с детоксикацията, стига да се грижим правилно за нея. За съжаление, светът, в който живеем е преизпълнен със замърсители, които увеличават стойностите на вредни вещества в организма.

Как да помогнем на тялото си да се справя по-добре с предизвикателствата на заобикалящата го среда перманентно? Ето няколко съвета, предоставени от сайта "Фармхопинг", чрез които ще можете да детоксикирате тялото си, без да се стараете твърде много:

Яжте богати на пектин ябълки. Пектинът се свързва с токсините в червата и стомаха и спомага за изхвърлянето им от организма.

Направете си прясно изцеден сок за закуска. За целта, най-добре плодовете да са сезонни.

Пийте по една голяма чаша вода с половинка прясно изцеден лимон.

Дишайте по-дълбоко — кислородът убива бактериите и вирусите и изпълва организма с енергия.

Отделяйте поне 30 мин. на ден за физическо натоварване — потенето е много добър начин да пречистите тялото си от токсините.

Пийте чай с лимон и джинджифил вечер — той ще подобри циркулацията на кръвта и ще спомогне за отпускането на напрегнатите мускули. Зеленият чай + лимон също е опция, ако предпочитате зелената напитка повече.

Подправките и билките като куркума, кориандър и розмарин са лесна добавка към всяко едно ястие. Много от тези билки и подправки имат изумителни детоксикиращи свойства и подпомагат пречистването на вашето тяло. Куркумата, например, е позната със способността да детоксикира черния дроб. Други прочистващи подправки, които може да добавите към вашата диета са канела, риган, кимион, сминдух, копър, лют червен пипер, черен пипер, карамфил и магданоз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоя

    3 0 Отговор
    и от секса се изпотява , така че от мен 8 начина и пози...