12 Октомври, 2017 11:30 1 235 0

Притча: Можем ли да се борим в гравитацията?

  • притча-
  • урок-
  • съвет-
  • мъдрост-
  • вдъхновение-
  • истина-
  • живот-
  • борба-
  • добро-
  • лошо-
  • промяна-
  • революция
Притча: Можем ли да се борим в гравитацията? - 1
Снимка: Shutterstock

Представете си, че сте паднали в яма с катран заедно с много други хора, покрити от глава до пети, неспособни да се придвижвате бързо от едно място на друго, понеже катранът е гъст и лепкав. Докато се мъчите да се измъкнете, започвате да свиквате с лошото си положение и заживявате така година след година заедно с останалите. Също като гравитация­та на тази планета: просто приемате неизбежното за кат­рана.

Но ето че изведнъж, почти неусетно, получавате дар от Бог. Това е "магически" инструмент, който очиства тялото ви и го поддържа чисто, дори докато сте вътре в катрана. Подобно на енергийно поле, той буквално отблъсква катрана, докато вървите през не­го. Вие приемате дара и задачата, която върви заедно с него, и започвате да се учите да го използвате. Малко по малко се променяте. Започвате да изпъквате сред околните, понеже сте различни - чисти и свежи, докато те обикалят около вас, оцапани в черен катран. Постепенно осъзнавате, че нещо ново се е случило с вас, но освен това си давате сметка, че това е един много личен подарък, затова не споделяте на другите.

Но мислите ли, че останалите няма да забележат, че се разхождате свободно, а катранът не полепва по вас и не оплита краката ви? Хората ще виждат, че катранът докосва тялото ви, но никога не го цапа. Те също ще се променят! Първото нещо, което ще се случи, е, че където и да отидете, около вас ще се отваря празно място, тъй като те ще ви правят път. Второто е, че ще започнат да ви питат как е възможно подобно нещо. А когато научат за "магическия инструмент от Бог", всеки един от тях ще започне да го използва за себе си и все повече хора ще се "почистват" - и всеки ще сътворява своята лична чистота, както вие го направихте.

Докато продължавате да живеете мирно и кротко, вижте какво ще се случи с околните! Повече от половината от тях ще бъдат "чисти" и свободни от катрана. Но спрете и помислете какво се е случило всъщност. Вие не сте "рекламирали" вашия дар, нито сте поискали от тези хора да се променят, но въпреки това те са се променили. По този начин добрият резултат за един-единствен чо­век отваря вратата към промяната за мнозина!

Когато променяте себе си към по-добро, поставяте началото на промяна за всеки човек, до който се докосвате. Хората не могат да останат равно­душни, когато виждат, че вие излъчвате мир и любов. Това е едновременно насърчително и невероятно. Като магнит сред други магнити, вашата нова притегателна сила в крайна сметка ще повлияе на динамиката на средата ви, а съществуването ви повече никога няма да бъде същото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА