Last news in Fakti

12 Октомври, 2017 16:22 5 748 3

Нютон прогнозирал края на света, воден от религия, не от наука

  • исак нютон-
  • прогноза-
  • края на света-
  • апокалипсис-
  • гибел-
  • религия-
  • наука-
  • книгата на пророк данаил-
  • бележки

Според бележките на великия математик и физик, човечеството ще бъде унищожено през 2060

Нютон прогнозирал края на света, воден от религия, не от наука - 1
Снимка: shutterstock

Макар да е известен като баща на съвременната физика, сър Исак Нютон е бил и религиозен човек, който живо се интересувал от окултното и библейските пророчества.

Именно на дълбоката му вяра в Бог и в християнството се основава прогнозата му за края на света и ако е вярна, то не ни остава много време.

Според Нютон денят, в който човечеството ще бъде унищожено, ще настъпи през 2060 г. Апокалиптичното предсказание се чете в бележките на великия физик, математик, астроном, алхимик и философ, написани към обяснението му за законите на гравитацията.

Тези бележки, открити случайно, след като 250 години лежали неоткрити на дъното на скрин в дома на Нютон, бяха изложени в еврейския университет в Йерусалим.

Нютон прогнозирал края на света, воден от религия, не от наука
Снимка Архив АР/БТА

Според куратора на изложбата Йемима Бен-Менахем, известният физик е бил ръководен от религията, а не от науката, когато е достигнал до това апокалиптично заключение.

"Тези документи разкриват учен, воден от религиозен плам в желанието си да проумее божиите действия в света", казва Бен-Менахем.

В констатациите си от 1704 г., гениалният физик и математик пише, че светът ще приключи през 2060 г. — точно 1260 години след основаването на Свещената Римска империя.

Нютон прогнозирал края на света, воден от религия, не от наука
Снимка: shutterstock

От бележките става ясно, че изводите си Нютон прави докато анализира Книгата на пророк Данаил, но въпросът как точно е успял да стигне до тях, си остава мистерия повече от 300 години по-късно.

В бележките си Нютон пише, че светът "Може да свърши по-късно, но не виждам причина, това да се случи по-рано."

Трябва обаче да обърнем внимание и на друг параграф от предсказанието на Нютон, в който се казва, че преди да настъпи краят на света, ще дойде гибелта на нечестивите народи, риданията и всички неприятности ще секнат, а юдеите ще се завърнат от "плен" в родината си, където ще създадат процъфтяващо и вечно царство". Тези редове могат да се тълкуват като описание на събитията от средата на века — краят на Втората световна война и създаването на държавата Израел през 1948 г.

Нютон прогнозирал края на света, воден от религия, не от наука
Снимка: shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Темида

    13 12 Отговор
    Религията не прощава дори и на великите умове. Представете си ако не беше религиозен колко още неща щеше да е открил
  • 2 Дано

    1 5 Отговор
    "Според бележките на великия математик и физик, човечеството ще бъде унищожено през 2060" - е а дано!
  • 3 жомата

    0 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: ще дойде гибелта на нечестивите народи, риданията и всички неприятности ще секнат"....е като на оня дребния му писне от ембаргото и прати всичкото атомни бомби на перукан, нечестивия народ ще си отиде. И като си отиде ще спре да налага демокрацията си навсякъде и риданията и всички неприятности чувствително ще намалеят.