13 Октомври, 2017 21:00 1 071 0

Добричките кенгура Барни и Кен си имат бебе

  • добрич-
  • кенгура-
  • барни-
  • кен

Доброволци от сдружение „ДоброЖънци“ построиха глинена къща в Добричкия зоопарк, съобщи директорът му Севдалина Венкова, цитирана от tvn.bg.

Тя е изградена изцяло от екологични материали: камък, дърво и кирпич, като идеята е температурата в нея да се саморегулира. В дейностите са се включили много деца и гости на зоопарка.

„На покрива сме засадили малко растителност, което през летните дни ще дава по-голяма хладина, а през зимата ще запазва топлината“, поясни г-жа Венкова.

По същото време стана ясно, че в семейството на кенгурата Барни и Кен се е родило бебе.

Малката Лили или Лилян – защото още не се знае дали е момиче или момче, засега не излиза от торбата на майка си. Очаква се след половин година наследникът на атрактивните животни да започне да се разхожда самостоятелно и тогава ще бъде претеглен и прегледан от ветеринарите. Дарителите на семейството кенгура – швейцарското сдружение „ПроЗоо Добрич“, с чиято подкрепа е изграден зоопаркът, вече са известени за новото попълнение.

През идващата зима цялото семейство ще бъде на топло в къщичката си, греейки се на конвекторна печка.

Появата на кенгуруто-бебе е поредното щастливо събитие в зоопарка след раждането на Викинг в семейството на конете на Пржевалски тази пролет, казаха от зоологическата градина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА