20 Октомври, 2017 00:30, обновена 26 Юли, 2022 15:59 184 790 7

5-те филма с най-скандалните секс сцени в историята на киното

  • секс-
  • сцени-
  • филм-
  • кино-
  • гаспар нов-
  • ларс фон триер
5-те филма с най-скандалните секс сцени в историята на киното - 1
Кадър Youtube

Сексът винаги е скандализирал общественото мнение, независимо дали е на кино или в реалния живот. Сексът продава и никой не е сгрешил като го е включил във филма си. Предлагаме ви да си припомните филмовите заглавия с най-скандалите сексуални актове, с откровено натуралистични, и дори брутални, секс сцени:

1. Любовникът/The Lover (1992)

Филмът по едноименния роман на Маргьорит Дюрас е сред първите, които предизвикват смут сред критици и публика, повдигайки въпроса дали актрисата действително прави секс по време на снимките. Като към това се прибави и твърде младата възраст на Джейн Марч, шокът е налице. Филмът дори е забранен за прожекция в много киносалони по света.

2. Необратимо/Irréversible (2002)

Култовият филм на режисьора Гаспар Ное е фокусиран върху безмилостното изнасилване и побой над млада французойка (Моника Белучи) в парижки подлез. Кадрите са толкова потресаващи, че при всяка негова прожекция голям брой зрители напускат киносалона, особено по време на сцената на изнасилване, която е с цели 11 минути продължителност. Филмът е изграден е върху 13 отделни сцени, изпълнени с множество брутални сцени на насилие и агресия, които проследяват действието в обратна последователност отзад напред.

3. Синият е най-топлият цвят/Blue Is the Warmest Color (2013)

Освен многото положителни реакции от страна на критиката, сред които най-голямата награда на фестивала в Кан - "Златна палма" и номинация за "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм, филмът получава и много критики, свързани най-вече с наличието на дълги откровено порнографски секс сцени.

4. Нимфоманка/Nymphomaniac (2014)

Втората част на филма "Нимфоманка", чийто режисьор е знаменитият Ларс фон Триер, се отличава от първата, където сексът по-деликатно поднесен, с това, че интимните сцени стават все по-извратени, а удоволствието от него напълно липсва, пише woman.bg. Заснетите с брутална натуралистичност кадри са изпълнени със садизъм, мазохизъм, хомосексуалност, педофилия, асексуалност, но без да се изгуби философската концепция за потисканата женска сексуалност.

5. Любов/Love (2015)

Още един филм на аржентинския режисьор Гаспар Ное нажежи страстите с появата си на кинофестивала в Кан през 2015 г. и предизвика противоречиви мнения – от възторжени аплодисменти до възмутителни реакции. Филмът шокира със суровите си сексуални сцени, които не оставят почти нищо на въображението на зрителя.

Към тези пет филма, които шокират със скандалните секс сцени, заснети в тях, могат да бъдат добавени и много други, разбира се. Не по-малко възмущение са предизвиквали сцените във филмите "Широко затворени очи", "Лудории", "Първороден грях" и др.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Режим на тока и свещи за ПЕРНИК

    25 9 Отговор
    Начииии съвременните филми са пълни с унисекс, антисемистки, патриотически-фертилни геополитически подсказвания! Ако не беше бясната дресировка на тема АНТИ-шовинизъм и МНОГОполова толерастия с препоръчително ислямизиране - нямаше да има такъв ступор и депресия в обществ@т0! Така и така съм почнал, поне да си заработя БАНа - феминистките са болни егоистки плюещи ХХ хромозоми! П€€Я@$ит€ са болни русофоби, гълтащи еврейски дарения! Всички знаем, че най-големите хомосексуалисти са ИСЛЯМСКИТЕ СТРАНИ!!!! Там опитите да забременее мъж продължават, а Шварценегер е ИКОНА за подражание след филма си "Джуниър"! Сексът е физиологическа нужда и начин за възпроизвеждане - в Бг обаче само нискоинтелигентните малцинства подкрепяни от БХК и ДПС имат проритетно размножаване! Бих препоръчал на г-жа Маринова да промени рубриката на статията от "любопитно" и да я сложи в "култура" поради социално-образователното естество на филмите! Представете си, че в Перник пребитите до обед жени намалеят с 1/3 заради въздействието на филмите! МОже да оправим демографската катастрофа за сметка на ПЕРНИШКИЯ РОМАНТИЗЪМ...
  • 2 RIDIK

    9 0 Отговор
    Словестна полюция в прекия и преносен смисъл.
  • 3 Шаран БГ

    7 4 Отговор
    Фактът,че нещо много важно за възпроизвеждане на човешкия род се превръща от всички "културтрегери" единствено и само в удоволствие и свързаното с това насилие, е показателно за стремежа на всички да деградират човека !! В голяма част от тия "гениални"творби няма дори оная нотка на порицание към бруталните сцени, които показват!
    Докато в миналото Църквата, а и официалната власт, са били някаква" спирачка" за подобно третиране на секса -- в съвремието ни знак "стоп" по темата не съществува. Всичко живо - от бебета до дъртаци - се "ограмотява " !!
    Както съществува абсолютно безсрамие и липса на всякакви задръжки по ограбване на човешкия труд от страна на държава и бандити /рафинирани и брутални/, същото е и с излагане умишлено на показ на един, бих казал, "свят" акт - половия.
    Човекът не живее своя жалък живот само и единствено за удоволствия!! Все пак трябва и да създава някакви блага за себе си и за другите !
  • 4 Отврат

    5 2 Отговор
    Не може да не се отбележи и King Cobra (2016) , където Крисчън Слейтър е фотограф-*едеруга и се натиска с палавите си моделчета:D
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 White7

    2 0 Отговор
    Подобни така наречени филми уж "филми" са пълна порнография и нищо друго!?.

    Коментиран от #7

  • 7 mac9

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "White7":

    направи тогава ти филм, който няма да е порнографски ;)