Last news in Fakti

22 Октомври, 2017 18:43 13 238 32

Защо не откриваме извънземни? Причината е проста

  • извънземни-
  • планети-
  • под повърхността-
  • new horizons-
  • нови хоризонти-
  • теория

Те не са там, където ги търсим

Американският планетолог Алън Стърн, главен изследовател на мисията New Horizons, дава интересно и абсурдно просто обяснение на въпроса, който терзае умовете на милиони хора по света - "Защо не можем да видим извънземни?, съобщава Science News.

Ученият смята, че повечето живи същества от други планети, всъщност не живеят на повърхността, а в недрата на родните си планети. Според Стърн извънземните съществуват в подповърхностните океани на планетите и техните спътници, невидими за наблюдател, намиращ се във външното пространство.

Световете с вътрешни океани са отрязани от външния космос с дебел слой лед или камък и лед и затова не е лесно да се видят, смята Стърн.

Основен източник на енергия в такива небесни тела ще бъде не светлината от близката звезда, а геотермалните източници на дъното на подповърхностните океани, защитата от звездната радиация ще бъде не собствената им магнитосфера и атмосфера, а дебелата ледена или каменна обвивка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    52 6 Отговор
    Те са тук сред нас!
    Кой го е.€ има ли джагали на Марс, по цял ден меря захар в почти черна мерлова мъст, чакам да затворя и да почне тиха ферментация, идва зима, 20на кубика бук чака да бъде нарязан, нацепен и прибран, кавърмата на ток няма оня вкус на чад... Тепърва трябва да се прави пушена сланина, кисело зеле, суджуци, пастърма, спържа, солено месо в каче... Между тези неща трябва да се изчисти градината след като сланата прецака последните домати и чушки, да се оправи и парника, че да има рано истински зеленчук, ракия има да се пече, свинския лов тепърва почва, телето е поръчано, на кой му е еня за някви вегани извънземни?

    Коментиран от #2

  • 2 вайййй

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Мен ме е еня чесно. Чакам да кацне някое НЛО наблизо, извънземните да излязат навън в горичката и да правят секс с кукли, а аз да се кача в НЛОто, да поставя омазаната си с кремове от изгарянията на заварките ръка и НЛОто да запали, аз да хвана джойстика и да полетя на майната му из космоса. Пътем ке мина пред парлрамента ще им покажа на тия лапачи един среден пръст и ще отлетя нейде далеч търсейки звнезда без тоя луд свят тук, където тет ровят лъжат крадат манипулират за да паразитират върху теб. Че и убиват от алчния си его подсъзнателен тик. Ала засега немам тоя късмет. Иначе извънземни не зная дали има, но другопланетяни има и тук сред нас не малко. Само, че като г ледат колко сме изперкали от пропагандата на разни тиквунци лидери и "експерти" анализатори, вероятно ги е страх да се разкрият, да не ни докарат или инфаркт или да ги погнат хората с патлаци от страх ип редубеждения. Всякакви другопланетяни има. ИМаме и приятелри сред тях има и враждебно настроени. А има и пирати идват, грабят ресурси и си отлитат.

    Коментиран от #24

  • 3 УФО

    9 4 Отговор
    най-накрая един който мисли като мен, и човек който казва истината. след години и ние самите ще започнем да живеем под земята, заради природни катаклизми, слънчеви изригвания и радиация и т.н. и когато кажат по телевизията, че планетата трябва да бъде на определено разстояние от своята звезда за да има живот на нея, да има кислород и вода и т.н. не им вярвате, живот има навсякъде и може да го има в най-различни условия. дано по-скоро хората разберат истината.

    Коментиран от #22

  • 4 Бесен Язовец

    38 4 Отговор
    Тука в България вс.сме извън земни и водиме извън земен живот цените на храната и данъците са извън земни на фона на дохидите и като дойдат земните се чудят как сме живи още и ние им.отговаряме че сме извън земни затова.Земните имат воля и претенции към управата си а ние извън земните имаме воля на овца и ,,обичаме гегата"

    Коментиран от #21

  • 5 aden

    3 5 Отговор
    Нали руските генерали ви писа ,че са се срещали със извънземни иса им служили.
  • 6 Николаевич

    15 18 Отговор
    Бесен язовец като не ти харесва хващай на м..ната си...Заради вас троловете - кремълски подлоги, цяла България намрази Русия и руснаците !!! Не всичките сме комуняги и много от нас харесват запада, вие сте платени тролове от кремъл, които не знаят дори руски език, и едно послание до останалите - дети мои, эти компьютеры могут повредить глаза, выйти на улицу, чтобы играть...

    Коментиран от #7

  • 7 Бесен Язовец

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "Николаевич":

    Ти хващай че...а на Д.Сорос и аре късмет

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Николаевич

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Гледай вместо Сорос да не видиш Су, а видиш ли Су на небето право срещу тебе, бягай като бесен язовец накъдето ти видят очите, защото сорос няма как да ти помогне....
  • 9 Николаевич

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Че тогава и българският и руският ще научиш набързо... отворко...

    Коментиран от #10

  • 10 Бесен Язовец

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Николаевич":

    Дръж се здраво за че...а на дядо Сорос и мечтай за земен живот на запад

    Коментиран от #12

  • 11 Зло

    13 1 Отговор
    Всички сте за доктор, аз ходих.
  • 12 Николаевич

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Леле колко си зле с българският език... започвай веднага курсове, а след 2-3 години като го понаучиш, като втори език препоръчвам руският и то искрено от душа...:):):) НИЩО ЛИЧНО ПРОСТО МИ ПОПАДНА НА МУШКАТА НЕ СЕ СЪРДИ...:):):)

    Коментиран от #14

  • 13 Ники

    6 2 Отговор
    Че ЦЦ КАКВО Е
  • 14 Скорпион29

    5 8 Отговор

    До коментар #12 от "Николаевич":

    Заминавай на Запад да служиш на господарите и не се връшай тука, слуга!
  • 15 Ощърбий

    10 0 Отговор
    Извънземни къртици.

    Щом има земни къртици, то има и извънземни къртици!
    Тва е!
  • 16 УЙЧО

    11 2 Отговор
    Те са тук
  • 17 Смолата

    15 1 Отговор
    Така е, един ден всички ще отидем под земята, ма 99% от народа само го говори, а не го осъзнава...
  • 18 Бат Мишо

    9 4 Отговор
    до пазарен либерализатор
    наздраве от разградско капанския край

    Коментиран от #19

  • 19 Пазарен Либерализатор

    13 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бат Мишо":

    Наздраве! Нека дъгите на бъчвите ти и лулата на казана никога да не пресъхват! Да имаш леки делници, тежки празници, тъжни омрази и весели приятели!
  • 20 Vasik Atanasova

    2 11 Отговор
    НЯМА ИЗВЪНЗЕМНИ ТОВА Е !!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Човек

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "УФО":

    Много си прав УФО само дано да си осъзнал, че живот, разумен живот и условия за човешки (условия при които е възможен) живот са много различни понятия
  • 23 Бат Мишо

    11 0 Отговор
    не ги намирате да -щото пием ракия с тях в мойта маза
    казаха че е най убава на бат мишо ракията и не щат да излизат.....
  • 24 Анунаки

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "вайййй":

    Човече света е толкова откачен щото нлото ни го оправлява . Те отдавна са кацнали тука и прават секс , само че с нас , а не с надуваеми кукли . Те са тук и са ни пипнали генно и нас и целия побъркан свят. Колкото до зимнината - не е истинска дори да е раснала в мойта градина ГМО. Дори ние сме ГМО . След известно време ще ни чипират , но неможе да се сърдиме ,защото са ни предупредили в оная НЛО брушурка Наречена Библия !

    Коментиран от #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 656

    4 1 Отговор
    Извънземните това сме ние, дошли на земята преди хиляди години. Няма какво да търсим, сами сме, защото такова ЧУДО като нашата планета едва ли има........и ще се прецакаме един ден.

    Коментиран от #31

  • 27 Руснака

    0 1 Отговор
    ... и тоя "учен" е на държавна субсидия. Дрънка ги като нашите политици, ама неговото е по-забавно, че ... даже ми се иска да опитам от неговите халюцогени, надявайки се да видя света по интересен и хубав.
  • 28 Stefko 88

    4 5 Отговор
    Защо не откриваме извънземни? Причината е проста :
    Защото заради русофилите-комунисти-майкопрдавци не искат да общуват с нас!

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 генчо

    0 0 Отговор
    айде бре,и що да се крият под ледя ?
  • 31 дрънка глупости,няма какво друго да изми

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "656":

    дрънка глупости
  • 32 ваййй

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Анунаки":

    Човече, не е желателно да чипират хората, разни другопланетяни, нито десептокони да ги окупират, нито аллиени да се гаврят с това тук! По простата причина, че те нито са безсмъртни, нито имат моралното право да го правят! Както лисицата е създадена без чип, така и човека и не е редно някой да ги осакатява по този начин! Друг е въпроса, че доста народ поставя чипове и на животни и тайни агенти и сами си поставят и на други хора поставят. Но бъди сигурен, че не е добре и за самите желаещи да установят такъв контрол над човечеството! По простата причина, че ще освободят с това си Зло едно същество, по-древно от света на звезди, човеци. А освободи ли се то, тогава няма да останат живи ни ануннаки ни каквито и да е - това създдание може да разруши галактики наведнъж. Нито субсветлинната скорост на звездолети би измъкнала виновните. Бъди сигурен, че неговият сън крепи света - събудят ли това същество, ще дойде и техният край. Когато то се размърда, започват космически катаклизми от колосален мащаб. Затова просто дреме.... Но разразят ли злото, ще дойде и техният край.... Няма вечно зло. Преди много години, една далечна цивилизация се опита да установи имперски контрол над околния свят. Резултата бе, че това създание се поразсъни и бяха заличени 18 звезди около базата им, наред с тяхната звезда. така, че няма и вечни императори....